Bosszantó bögrenyomok és foltok jelentek meg a fa asztalodon? Nem kell azonnal kétségbe esni! Megmutatjuk Otthon Tippünkben, hogy miként szabadulhatsz meg ezektől!
Jön az ősz, és bár továbbra is egészen szuper késő nyári az időjárás, a falevelek hullanak, a szezonális alapanyagok cserélődnek, az esték meg egyre hűvösebbek. Készüljünk az őszre otthon is, nézegessünk fából készült, barna tónusú konyhákat!
A mai nap kevés lesz az időnk főzőcskére, mert próbálunk mindent IS menedzselni az ünnepekre, szóval gyors leves és főétel készül. A süti pedig karácsonyi, természetesen.
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...