Kedves éttermek, az ételkép az étlapokon még mindig elég ciki!
Szükség van az éttermek menülapjain a képes illusztrációkra? Ugye ezt már inkább elfelejtjük?
NosaltySzükség van az éttermek menülapjain a képes illusztrációkra? Ugye ezt már inkább elfelejtjük?
NosaltyKülönleges megoldással vették fel a küzdelmet az elszálló energiaárakkal a győri Komédiás étteremben. Új, rezsibarát étlapjuk lehet a megoldás a válságban?
NosaltyEgy egzotikus világba kalauzolunk, amiben a legmenőbb éttermi főételek is kétszámjegyű összegbe kerültek, a legdrágább étel az étlapon még nem a Surf'n'Turf steak volt, hanem a Rózsa Sándor kedvence vagy erdélyi fatányéros névre hallgatott. 15 dolog, ami visszarepít a '70-80-as évek hazai szövetkezeti vendéglői és éttermi világába.
NosaltyTudatosítsuk magunkban: ha egy étteremben a kezünkbe vesszük az étlapot, és átlapozzuk, még nem késő felállni, és új helyet keresni. Avagy milyen jelek mutatnak arra, hogy az akár tetszetős, stílusos étterem nem minőségi konyhát visz?
NosaltyA Titanic a világ egyik leghíresebb hajója, az elsüllyedt óceánjáróról rengeteg legenda és valós tény kering a köztudatban és az interneten. Egy dologban azonban biztosak lehetünk: a hajó utasai igen jókat ettek a katasztrófa napján.
Lakos BenedekEgy jól megfogalmazott üzenet is rengeteget segíthet abban, hogy az emberek egy étterembe betérve húsos, nehéz ételek helyett inkább könnyebb, vegetáriánus fogásokat válasszanak.
Masszi- Rigó CsillaSokakat sokkol ugyan a tény, hogy a tengerimalac Peruban nem csak kedvtelésből tartott háziállat, hanem sültként fogyasztott főfogás is, a rágcsáló azonban már egyre kevésbé népszerű a helyiek körében, sokkal inkább számít kulináris kuriózumnak a turisták között.
NosaltyA magyarok számára talán a két legnépszerűbb nyaralóhely a Balaton és az Adria. Mindkét helyre indít vonatokat a MÁV, szintén érdekes hasonlóság, hogy mindkét vonalon büfékocsikkal kiegészítve. Ezek árait ismerhetjük most meg a cikkből.
NosaltyÖt fogás, amit nem szabad kihagyni a Felix új étlapjáról. Akár 30-50 alapanyagot is tesztelnek, mire megtalálják a tökéleteset.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...