Diós sütemények karácsonyra
Csodás és mutatós diós sütemények érkeznek karácsonyra, hogy az ünnep egyik fő alapanyagának rajongói maradéktalanul boldogok legyenek: lesz itt pozsonyi kifli, bejgli, zserbó, diós kosárka és isler is!
NosaltyCsodás és mutatós diós sütemények érkeznek karácsonyra, hogy az ünnep egyik fő alapanyagának rajongói maradéktalanul boldogok legyenek: lesz itt pozsonyi kifli, bejgli, zserbó, diós kosárka és isler is!
NosaltyBiztosan ettünk már a marlenka torta jellegzetes, háromszögalakú szeleteiből, bár sokkal valószínűbb, hogy ez egy török gyorsétteremben történt, esetleg a boltból hazavitt doboz tartalma jelentette első találkozásunkat a mézes-réteges édességgel. Ha azonban mardos minket a vágy, és szeretnénk házilag is elkészíteni a süteményt, jó, ha felkészülünk némi konyhai alkímiára, egy sor rétegezésre és némi várakozásra.
Lakos BenedekVannak a leplezetlenül diós sütemények, vannak a rejtetten magvat tartalmazók, és végül vannak azok az édességek, amelyekben nincs a csonthéjasból, pedig igazán lehetne. Most arra nézzünk pár módszert, hogyan csempészhetünk diót ebbe az utolsó kategóriába.
Lakos BenedekAkinek van fügefája, az tudhatja, hogy ilyenkor nyár végén, ősz elején csak úgy ontja magából a gyümölcstermést. Ezt pedig bizony hétről hétre fel kell valamire használni: ha neadjisten kifogytunk volna az ötletekből, az alábbi recept (duplán is) segítségünkre siet, azonnal.
Lakos BenedekBár a dió manapság nem olcsó, néha megérdemli az ember a kényeztetést. Most süteményt készítünk belőle. Ezek garantáltan elvarázsolnak!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...