Így lesz a legroppanósabb a cukkinivirág – aranyló bundát kapott
Ezt a virágot töltik, salátába teszik, olajban sütik, kiszárítják, és díszítenek vele, mi pedig most elhoztuk a receptet, ami alapján a legroppanósabban tudjátok elkészíteni.
GrétiEzt a virágot töltik, salátába teszik, olajban sütik, kiszárítják, és díszítenek vele, mi pedig most elhoztuk a receptet, ami alapján a legroppanósabban tudjátok elkészíteni.
GrétiEgy sokszor elfeledett hozzávalót helyezünk most a középpontba, a cukkinivirágot. A termés mellett második helyen ragadt virág igazi különlegessége lehet a konyhának, ha ügyesen bánunk vele. Ezt az alapanyagot azonban nem találjuk meg a szupermarketekben, mindenképp a piac és a kert felé kell vennünk az irányt!
Kristyán FanniÉs most következzen egy igazi nyári különlegesség: a cukkinivirág. A gyönyörű sárga virágok teljesen ehetőek, és általában sajttal töltve, majd megsütve fogyaszthatjuk őket. Útba ejtettem a zöldséges kertünket, hogy megnézzem magamnak, tényleg igazak-e a mesék.
Lakos BenedekA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...