9 kívánatos kis desszert, amibe fanyar citrust csempészünk
Jöjjön pár falatnyi édes boldogság, amit a citrusok fanyar íze tesz tökéletessé! Lekvártól a tortán át a könnyen elkészíthető brownie-ig mindent találtok nálunk!
NosaltyJöjjön pár falatnyi édes boldogság, amit a citrusok fanyar íze tesz tökéletessé! Lekvártól a tortán át a könnyen elkészíthető brownie-ig mindent találtok nálunk!
NosaltyTélen feltehetően jóval több citrust fogyasztunk, mint az év többi szakában, ezért nem árthat némi vérfrissítés ebben a nagy monotóniában. Lássuk, hány különböző módon kerülhetnek felhasználásra a narancsok, citromok, grapefruitok.
Lakos BenedekNapi Tipp: Ha még sosem próbáltad ki ezt a trükköt, akkor most eljött az ideje! Nem csak pénztárcabarát megoldás, de még a sütést-főzést is megkönnyíti!
NosaltyA következő tipp sokakat meglephet, érdemes azonban kipróbálni, hiszen ha nincsen facsarónk, ezzel a konyhai eszközzel sokkal könnyebb lesz hozzájutni a citrusok vitamindús és ízletes levéhez.
NosaltyA nagy melegben nincs is jobb, mint egy frissítő citrusos sütemény. A nyárias sütésekhez hoztunk most egy szuper tippet, amivel új dimenzióba emelheted a citrusos süteményeid ízét!
Szász NóriAz előző hét is igen izgalmasan telt, hiszen (szinte) az összes citrusból készítettünk lekvárt, tofuból nuggetset sütöttünk, ami legalább olyan finom lett, mint a csirkéből készült változat, és a tökéletes kocsonya titkának is utánajártunk.
NosaltyA narancslekvár az a pont, ahol a tél és a befőzés találkozik, és ebből a metszetből lép elő a kedvenc édes, kesernyés, fantasztikus színű lekvárunk. De gyakran megfeledkezünk arról, hogy ennek a gyümölcsnek megannyi közeli rokona van, és ezekből ugyanolyan észbontó lekvár készülhet.
Lakos BenedekBár a hangulatunk sok tényezőtől függ, jó ideje tudjuk, hogy az ételekkel is meghackelhetjük azt, hogyan érezzük magunkat. Az alábbiakban 4 olyan ételt hoztunk, ami a dietetikus szerint elősegíti az endorfintermelést.
Szász NóriA tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!
Hering AndrásA kezeletlen citrusfélék megmaradt héjába lehelhetünk új életet egy érdekes trükkel. Ha legközelebb ilyet veszünk, tartsuk meg a kifacsart feleket.
Lakos BenedekLegyen illatos, keserű, hosszúkás vagy teljesen gömbölyű, a citrusok elképesztő skálán mozognak, a különlegesebb fajtákkal pedig egyre többet találkozhatunk itthon is.
Nábelek ZsófiA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...