Mit főzzek ma? Sárgaborsó-krémlevest, bakonyi sertésszeletet és citromkrémtortát készíts
A mai sárgaborsó-krémlevesünkbe szerecsendió kerül, a főétel magyaros és gombás-húsos, a desszert pedig citromtól krémes.
NosaltyA mai sárgaborsó-krémlevesünkbe szerecsendió kerül, a főétel magyaros és gombás-húsos, a desszert pedig citromtól krémes.
NosaltyFanyaran édes, ellenállhatatlanul puha és krémes citromtortákkal derítünk jobb kedvre!
NosaltyA citromtortát az is szereti, aki az édesért rajong, de az is, aki a fanyar ízekért. Mi azt kedveljük leginkább, ha a kettő együtt érvényesül egy szeletben!
NosaltyMert a citrom télen-nyáron örök kedvenc, és a sütik édességét is kiválóan ellensúlyozza.
NosaltyMi lenne jobb ötlet, mint bevágni pár szelet vagy kocka savanykásan édes citromos sütit így nyár közepe fele? Szerintünk semmi!
NosaltyA szerdai menü sárga színben pompázik majd, hiszen a leves, a főétel és a desszert is tartalmaz egy-egy napsárga összetevőt.
NosaltyA szombati menü könnyed lesz és nyárias, akár az időjárás. A főétel ezúttal saláta lesz, de nem maradtok éhen!
NosaltyItt a nyár, kezd rólunk folyni a víz, szóval vehetjük is elő a citromot, mint fanyar megoldást a meleg napokra. Tegyük sütikbe!
NosaltyÁfonya, citrom, eper, málna, ananász, körte. Melyik jöhet? Szerintünk mindegyik megér egy misét...és egy próbát is!
NosaltyNem kell feltétlenül a sütő hője ahhoz, hogy elképesztő tortacsodákat alkossunk. A sütés nélküli torták legjobb tulajdonsága, hogy a munka nagy része csak várakozás, hogy végre kivehessük a hűtőből a kész desszerteket.
NosaltyA mai menü igazán karibi hangulatú lesz, a feketebab-krémlevest nagyon különleges, erősen fűszeres, sütőben sült csirkecombok követik, a desszert pedig duplacitromos torta lesz.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...