Mit főzzek ma? Hamis halleves, cigánypecsenye és almás tekercs hívogat
A mai menü biztos mindenkinek (de tényleg MINDENKINEK) tetszeni fog: a hamis halleves, majd a cigánypecsenye, végül pedig az almás tekercs.
NosaltyA mai menü biztos mindenkinek (de tényleg MINDENKINEK) tetszeni fog: a hamis halleves, majd a cigánypecsenye, végül pedig az almás tekercs.
NosaltyOlyan ízgazdag fogásokkal támadunk, hogy esélyetek sem lesz kihagyni őket! Tejfölös zöldbableves az előétel, utána egy klasszikus cigánypecsenye rösztivel, végül pedig egy citromos-málnás mousse érkezik.
NosaltyGazdag ételek és klasszikus ízek várnak ránk a mai napon, amiket kár lenne kihagyni. Sonkával, káposztával főzött kaszás leves, klasszikus cigánypecsenye és villámgyors mákos guba készül.
NosaltyMíg nyáron inkább a könnyedebb recepteket keressük, télen, különösen karácsony közeledtével megnő az igény a finom, szaftos, laktató magyaros fogásokra. Íme néhány recept, amit akár az ünnepi menübe is belecsempészhetsz.
NosaltyKicsit hűvösebb nyárvégi napoknak nézünk elébe, ilyenkor pedig a könnyű salátás ételeket egy csapásra képesek felváltani a finom, szaftos húsos fogások.
NosaltyVasárnapra könnyed töklevest hoztunk, amit egy laktató klasszikussal, cigánypecsenyével egészítünk ki, a hab pedig egy epres piskóta lesz a tetején.
NosaltyÍzletes, szaftos, laktató, bárhogy variálható - ha van a mélyhűtőben egy adag tarja vagy karaj, itt az ideje, hogy mennyei lakomát varázsolj belőle, mi segítünk kiválasztani a legjobb receptet!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...