12 isteni, vajtól puha köret, ami megkoronázza a főételed
Ha egy köret vajjal készül, akkor kétszer olyan finom lesz, ezt kijelenthetjük. Van itt többféle burgonya, krémes polenta, de sajtos gombóc is, hogy ezt bebizonyítsuk!
NosaltyHa egy köret vajjal készül, akkor kétszer olyan finom lesz, ezt kijelenthetjük. Van itt többféle burgonya, krémes polenta, de sajtos gombóc is, hogy ezt bebizonyítsuk!
NosaltySzámít, hogy mennyi ideig főzöd a krumplit, mielőtt pürésítenéd? Hát persze! Napi Tippünkben eláruljuk, hogy meddig érdemes főznöd a különböző típusú burgonyákat a legfinomabb végeredményért.
Szász NóriMilyen krumpliköretet kérnél, ha most egy csettintésre az asztalodra varázsolódna bármi, amit szeretnél? Pürét? Svédet? Sültet? Gratint? Burgonyasalátát? Burgonyázz be, most azonnal!
NosaltyA burgonyapüré legszerethetőbb tulajdonsága a krémessége, és éppen ez az, ami miatt gyerek és felnőtt egyaránt élvezi. Kerüljön mellé egy adag rántott sajt vagy zöldség, vagy valamilyen szaftos szelet hús, az élmény mindig tuti.
NosaltySosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!
NosaltyMutatunk 9 olyan komfortételt, amiről eddig azt hitted, hogy egészségtelen, pedig ez nem is lehetne távolabb az igazságtól.
NosaltyNapi Tippünkből megtudhatod, mi az a lépés, amit sose hagyj ki, amikor krumplipürét készítesz.
Szász NóriKrumplipüréből sose elég! Legyen egyszerre krémes és darabosan rusztikus, mi már ettől boldogok vagyunk!
Nosalty15 órás burgonya, krémes krumplipüré, klasszik krokett, emeletes gratin, ecetes-sós sült, vagy olívás tört? A te horoszkópod melyik krumpliköretért él-hal?
NosaltyCsicsókatallér? Koreai coleslaw? Kölessaláta? Karfiolrizs? Finn céklasaláta? Ezeket a köreteket mindennel meg lehet vádolni, kivéve azzal, hogy hagyományosak!
NosaltyKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...