11 csoda baracklekváros süti, melytől roskad a seteményestálca
Ha már van egy-két friss üveg baracklekvár a spájzban, itt az ideje felavatni őket, ezekkel a mennyei sütikkel megadhatod a módját a desszertezésnek.
NosaltyHa már van egy-két friss üveg baracklekvár a spájzban, itt az ideje felavatni őket, ezekkel a mennyei sütikkel megadhatod a módját a desszertezésnek.
NosaltyUgyan a házi lekvárnál nincsen jobb, azért mégiscsak be kell látnunk, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben ez nem feltétlenül a legjobb választás. Egyes dzsemek ugyanis már olcsóbbak a boltban véve, mint otthon főzve.
NosaltyLegyünk résen, vegyük elő a jobbik eszünket, és szerezzük be a szezonális gyümölcsöt és zöldséget olcsóbban, akciósan. Sőt, tegyük el őket télre!
NosaltyA baracklekvár sokak kedvence, ilyenkor, nyáron tömegével kerülnek fel a kamra polcaira a narancssárga üvegek. A befőzés folyamata nyilván minden háztartásban más, egy kérdés azonban rendszeresen megosztja a lekvárfőzőket.
Lakos BenedekVannak azok a kedvenc édességeink, amelyekre kell egy nagy kanál lekvár, különben nem adják át ugyanazt az élményt. Persze nem akármilyen dzsemről van itt szó, hanem az örök klasszikus sárgabarackról. Hadd csorogjon!
NosaltyA július sem kizárólag a hátradőlés időszaka, ha a kertünk csinosítása a cél. Lássuk, miben merülhetünk el a nyár közepén, hogy a nyári szezon végére és ősz elejére is minden tökéletes legyen odakinn.
NosaltyMindenki egy kicsit másként csinálja a házi baracklekvárt, mi pedig nagyon örülünk, hogy megoszthatjuk veletek 10 kedvencünket! A nyár slágere a sárgabarack, a legjobb helyen végzi, ha lekvár készül belőle!
NosaltyMindig biztos alapot jelent, ha egy háztartásban van egy egész kamrányi lekvár. Tegyünk azért, hogy nekünk is legyen ilyenünk, és főzzük be a kedvenc gyümölcseinket, amíg tehetjük.
NosaltyMindegy, hogy prézlibe, dióba vagy mákba forgatjuk, a nudli bárhogyan képes lenyűgözni. Persze csak akkor, ha a kötelező kísérői: a porcukor és a lekvár is vele tartanak. Készítsünk egy nagy fazékkal, hogy mindenkinek jó sok jusson.
NosaltyHa imádod a picike édes finomságokat és a sárgabaracklekvárt, ne habozz, kombináld a kettőt, elő a tavalyi lekvárokkal, nemsoká úgyis indul az idei barackszezon!
NosaltyA farsangi fánkot egy jó lekvárra vagy (extra)dzsemmel tehetjük még finomabbá. Most az utóbbiak bolti, barackos változatait teszteltük.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...