Majdnem 2000 forint kilója a kedvenc nyári gyümölcsünknek
Gyümölcsléként, lekvárként vagy önmagában is nagy kedvencnek számít ez a nyári gyümölcs. A boltokban elég drága, ezért most megmutatjuk, hogy hol szerezheted be a legkedvezőbb áron.
NosaltyGyümölcsléként, lekvárként vagy önmagában is nagy kedvencnek számít ez a nyári gyümölcs. A boltokban elég drága, ezért most megmutatjuk, hogy hol szerezheted be a legkedvezőbb áron.
NosaltyA vártnál sokkal több eső esett az utóbbi időszakban, ez pedig kedvezőtlen hatással lehet az egy kedvenc gyümölcsünkre. Most a szakértő elárulta, hogy milyen lesz az idei termés.
NosaltyHa van egy dolog, amit nem szabad kihagyni nyáron, az a szilvás és barackos gombóc. Az egyszerű krumplis tészta édes, lédús gyümölcsöket foglal magába, majd morzsában hempereg, végül pedig porcukorral szórva kerül elénk. Mi ez, ha nem boldogság?
NosaltyŐszibarackból rengeteg ízletes és zamatos süteményt süthetünk, mondjuk nem biztos, hogy mindig mindegyikre lesz időnk. Ha éppen csak 30 percünk van, és akad otthon leveles tészta, akkor ebben a cikkben találjuk a tökéletes receptet.
Lakos BenedekA baracklekvár sokak kedvence, ilyenkor, nyáron tömegével kerülnek fel a kamra polcaira a narancssárga üvegek. A befőzés folyamata nyilván minden háztartásban más, egy kérdés azonban rendszeresen megosztja a lekvárfőzőket.
Lakos BenedekŐszibarackot enni felér egy nyári programmal, már csak azért is, mert nagy élvezetet okoznak a lédús, formás gyümölcsök. Persze csak akkor, ha a felvágásuk nem egy rémálom. Mert a mag bizony okozhat nekünk fejfájást.
Lakos BenedekAz esős, de szerencsére nem túl hideg időjárásnak köszönhetően idén végre rengeteg teremhet a magyarok egyik kedvenc gyümölcséből, a kajszibarackból.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...