Mégsem olyan káros a cukor egy új kutatás szerint
A cukrot hosszú évek óta valódi ellenségként kezeljük, egy új tanulmány azonban most megváltoztathatja ezt a vélekedést.
Szabó AnnaA cukrot hosszú évek óta valódi ellenségként kezeljük, egy új tanulmány azonban most megváltoztathatja ezt a vélekedést.
Szabó AnnaTudtuk róla eddig is, hogy csodás élettani hatásokkal rendelkezik, egy speciális fajtája viszont még a vártnál is egészségesebb.
NosaltyAhogyan a szépséghez, a jó memóriához és megfelelő agyműködéshez is elengedhetetlen a jó étrend – ki más tudná ezt jobban, mint egy harvardi agykutató, aki egyébként dietetikus is?
Stuth-Nagy NikiAlapvetően célszerű a legtöbb vitamint és ásványi anyagot a táplálkozásból bevinni, de sajnos ezt nem mindig tudjuk megoldani – ilyenkor jönnek jól az étrend-kiegészítők, amelyek egy-egy specifikus problémára vagy extra szükségletre nagyon jó megoldásnak bizonyulhatnak.
Stuth-Nagy NikiAzért, hogy elménk optimálisan működjön, fontos, hogy a megfelelő ételeket együnk. Mutatunk 5 olyan alapanyagot, ami segít abban, hogy pörögjön az agyad.
Liptai LillaBizony sokat javíthatsz az agyad működésén, ha odafigyelsz a táplálkozásodra, és beiktatsz pár szuper egészséges alapanyagot az étrendedbe.
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...