Ribizliszörp
Leírás
A ribizli magas C-vitamin tartalmú, fanyar ízű bogyós gyümölcs. Számtalan módon felhasználható a konyhában, például készíthetünk belőle szörpöt is. A szörpkészítés egyik módja a gyümölcsök hosszabb távú tartósításnak. A ribizli vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy ép, feszes szemű gyümölcsöt vegyünk. A ribizliszörp készítés időigényes munka, hiszen az alaposan megmosott fürtökről egyenként kell leszednünk a szemeket. A ribizliszörp készülhet nyersen vagy főzve, ám ha megfőzzük, akkor a gyümölcs veszít vitamintartalmából. Mindkét esetben érdemes egy kis mennyiségű tartósítószerrel készíteni annak érdekében, hogy hosszabb ideig elálljon. A ribizliszörpöt fogyaszthatjuk vízzel vagy szódavízzel hígítva, de ízesíthetünk vele édes süteményeket, desszerteket is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Ribizliszörp
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
78 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
cukor
70 g
vitaminok