Ribizliszörp

Ribizliszörp

Leírás

A ribizli magas C-vitamin tartalmú, fanyar ízű bogyós gyümölcs. Számtalan módon felhasználható a konyhában, például készíthetünk belőle szörpöt is. A szörpkészítés egyik módja a gyümölcsök hosszabb távú tartósításnak. A ribizli vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy ép, feszes szemű gyümölcsöt vegyünk. A ribizliszörp készítés időigényes munka, hiszen az alaposan megmosott fürtökről egyenként kell leszednünk a szemeket. A ribizliszörp készülhet nyersen vagy főzve, ám ha megfőzzük, akkor a gyümölcs veszít vitamintartalmából. Mindkét esetben érdemes egy kis mennyiségű tartósítószerrel készíteni annak érdekében, hogy hosszabb ideig elálljon. A ribizliszörpöt fogyaszthatjuk vízzel vagy szódavízzel hígítva, de ízesíthetünk vele édes süteményeket, desszerteket is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Ribizliszörp

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

78 g

víztartalom

0 g

gramm ribizliszörp?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

70 g

vitaminok

0 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...