Marhavelő
Leírás
A marhavelő a belsőségek közé tartozik, amely a marha csöves csontjaiban található. Legnagyobb mennyiségben a combcsontban található velő. A rendkívül zsíros belsőséget a csont megfőzése után érdemes kiszedni belőle, majd frissen, kenyéren, pirítóson elfogyasztani.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtve.
100g Marhavelő
fehérjetartalom
10.86 g
zsírtartalom
3010005.776 g
szénhidráttartalom
1.05 g
víztartalom
76.29 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
362 mg
Nátrium
126 mg
Kalcium
43 mg
Magnézium
13 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.226 g
C vitamin
10.7 mg
Niacin - B3 vitamin
3.55 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.01 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10.86 g
Zsír
telített zsírsav
2.3 g
egyszeresen telített zsírsav
1.89 g
többszörösen telített zsírsav
1.586 g
koleszterin
3010 g
ásványi anyagok
Kalcium
43 mg
Vas
2.55 mg
Magnézium
13 mg
Foszfor
362 mg
Nátrium
126 mg
Cink
1.02 mg
Réz
0.287 mg
Mangán
0.026 mg
Szelén
21.3 µg
szénhidrát
víz
76.29 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.092 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.199 mg
Niacin - B3 vitamin
3.55 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.01 mg
Folát
3 µg
Béta-karotin
88 µg
E vitamin
0.99 mg
B12 vitamin
9.51 µg
A vitamin
7 µg
C vitamin
10.7 mg
B6 vitamin
0.226 g