Marhavelő

Marhavelő

Leírás

A marhavelő a belsőségek közé tartozik, amely a marha csöves csontjaiban található. Legnagyobb mennyiségben a combcsontban található velő. A rendkívül zsíros belsőséget a csont megfőzése után érdemes kiszedni belőle, majd frissen, kenyéren, pirítóson elfogyasztani.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtve.

100g Marhavelő

fehérjetartalom

10.86 g

zsírtartalom

3010005.776 g

szénhidráttartalom

1.05 g

víztartalom

76.29 g

gramm marhavelő?

Top ásványi anyagok

Foszfor

362 mg

Nátrium

126 mg

Kalcium

43 mg

Magnézium

13 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.226 g

C vitamin

10.7 mg

Niacin - B3 vitamin

3.55 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.01 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.86 g

Zsír

telített zsírsav

2.3 g

egyszeresen telített zsírsav

1.89 g

többszörösen telített zsírsav

1.586 g

koleszterin

3010 g

ásványi anyagok

Kalcium

43 mg

Vas

2.55 mg

Magnézium

13 mg

Foszfor

362 mg

Nátrium

126 mg

Cink

1.02 mg

Réz

0.287 mg

Mangán

0.026 mg

Szelén

21.3 µg

szénhidrát

víz

76.29 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.092 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.199 mg

Niacin - B3 vitamin

3.55 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.01 mg

Folát

3 µg

Béta-karotin

88 µg

E vitamin

0.99 mg

B12 vitamin

9.51 µg

A vitamin

7 µg

C vitamin

10.7 mg

B6 vitamin

0.226 g

0 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...