Fenyőtinoru

Fenyőtinoru

Leírás

Kalap: 5-9-(10) cm, húsos, puha, félgömb alakúból hamar kiterülő széle, fiatalon begöngyölt felszíne nyálkás, színe: sárgás, krémszínű vagy okker barna.Termőréteg: vékony, tönkhöz nőtt, szűk pórusú pórusok könnyeznek, sárgából öregen sárgászöld lesz.Tönk: hengeres, 5-9 x 1-2 cm, nyálkás, sárgásfehér, a csúcsán barnássárga szemcsézettséggel a könnyezés miatt.Hús: puha, vizenyős, fehéres, íze édeskés, szag nem jellemző.(forrás: gombak.eu)

Mikor vegyem

Termőhely és idő: mindenféle fenyő alatt, mindenféle talajon, az alföldtől a magas hegységekig, tavasztól késő őszig lehet megtalálni.

hogyan tároljam

1-2 napig, ha frissen szedtük, a hűtőben kell tárolni.

100g Fenyőtinoru

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm fenyőtinoru?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

0 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...