ZSÍRZSÚR: tepertőkrémes serpenyős pizzát sütöttünk, és alig tudtunk lábra állni a gyönyörtől

Van vékony tésztás, húsimádó, magyaros és songoku pizza is, de szerintem a serpenyős az igazi, megküldve ujjnyi tepertőkrémmel és kis lila hagymával. Na ez magyarosch!

Ezt, a sima pizzát magasabb szintekre emelő agymenést még akkor találtam ki, amikor sokkal jobban érdekelt az ételekkel való kreatívkodás. Nos, az emelés sikerült is, de szigorúan flanc nélkül: egy rém egyszerű, pár hozzávalós recept és étel született.

Recept

Kell egy jó alap pizzatészta, amit megsütünk, és ehhez kell egy zseniáááááális tepertőkrém. A többi, ami a tetejére megy, már csak extra, méghozzá lila hagyma és gomolyasajt képében.Oké, és most őszinte leszek: kettő szeletnél több ebből a csodából még engem is megfektetett, pedig nekem egy fekete lyuk van a gyomrom helyén. Hívhatnánk amúgy pizza helyett langallónak vagy kenyérlángosnak is, hogy minden kommentelő és szakértő nyugodtan tudjon aludni közép-kelet-dél Olaszországtól Tiranáig - a lényeg, hogy iszonyú laktató, de minden falat megéri.

Recept

Próbáljátok ki, csalódni nem fogtok, csak magzatpózban nyüsszögni a kanapén, hogy "jaj, azt az utolsó szeletet már nem kellett volna betolni!"

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Kipróbáltam a rántott koviubit, és csak annyit mondok: ADJATOK MÉG!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...