ZSÍRZSÚR: tepertőkrémes serpenyős pizzát sütöttünk, és alig tudtunk lábra állni a gyönyörtől

Van vékony tésztás, húsimádó, magyaros és songoku pizza is, de szerintem a serpenyős az igazi, megküldve ujjnyi tepertőkrémmel és kis lila hagymával. Na ez magyarosch!

Ezt, a sima pizzát magasabb szintekre emelő agymenést még akkor találtam ki, amikor sokkal jobban érdekelt az ételekkel való kreatívkodás. Nos, az emelés sikerült is, de szigorúan flanc nélkül: egy rém egyszerű, pár hozzávalós recept és étel született.

Recept

Kell egy jó alap pizzatészta, amit megsütünk, és ehhez kell egy zseniáááááális tepertőkrém. A többi, ami a tetejére megy, már csak extra, méghozzá lila hagyma és gomolyasajt képében.Oké, és most őszinte leszek: kettő szeletnél több ebből a csodából még engem is megfektetett, pedig nekem egy fekete lyuk van a gyomrom helyén. Hívhatnánk amúgy pizza helyett langallónak vagy kenyérlángosnak is, hogy minden kommentelő és szakértő nyugodtan tudjon aludni közép-kelet-dél Olaszországtól Tiranáig - a lényeg, hogy iszonyú laktató, de minden falat megéri.

Recept

Próbáljátok ki, csalódni nem fogtok, csak magzatpózban nyüsszögni a kanapén, hogy "jaj, azt az utolsó szeletet már nem kellett volna betolni!"

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Kipróbáltam a rántott koviubit, és csak annyit mondok: ADJATOK MÉG!

Címlapról ajánljuk

További cikkek