ZSÍRZSÚR: amikor a klasszik hot dog a curry wurst-tal fuzionál

Ha hot dog, akkor klasszik mustáros-ketchupos, viszont néha érdemes valami durvábbat is kipróbálni, mégpedig ezt a töltött és grillezett variációt, curryvel!

Szóval itt ez a hotdogtéma, ami újfent egy pofonegyszerű megoldás arra, hogy mit együnk gyorsan, ha éhesek vagyunk. Kell virsli, kifli és ketchup vagy mustár, esetleg mindkettő. Ez a basic felállás!

Nos most én ezen csavartam egy kicsit: a virslit elhagytam, lett helyette egy kiváló vékony debreceni, amit meggrilleztem. A kifli megmaradt, csak vajjal kenegettem át, és megpirítottam. A belsejébe pedig nemcsak a grillkolbászkák mentek, hanem egy nagy halom sajt, és - csak hogy üssön - egy kis jalapeno paprikát is kockáztam bele.Ezt serpenyőben sütöttem és olvasztottam össze, majd a berlini hagyományokat követve egy currys ketchupot csináltam mártogatónak.

Receptért klikk ide!

Így szép kerek ez a történet, és oké, lehet, hogy nem pár százas az ajánlatom, de nem is kell 3-4 darab belőle - mint mondjuk az ikeásból - , hogy jól lakjunk, mert már egy után is békét és magzatpózt követel tőlünk a testünk.Jaj, de finom volt, enném akármikor!

Receptért klikk ide!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

ZSÍRZSÚR: tepertőkrémes serpenyős pizzát sütöttünk, és alig tudtunk lábra állni a gyönyörtől

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...