Bárcsak itt lenne a nagyi, hogy segítsen a zserbósütésben! Hányan skandáljuk ezt a mondatot karácsony előtt? Nagyon sokan. Nos, idén a Vénusz segítségével eljött mindenki nagyija, aki segít a “mumus süti”, a zserbó elkészítésében. Egy chatbot segítségével Erzsike lépésről-lépésre végigvezet a zserbósütés birodalmában, a hozzávalóktól a süti elkészültéig.
Beköszönés, a kezdetek
A Vénusz – Az Étel lelke Facebook profilt teljes zserbópompába öltöztették. A chatet megnyitva Erzsike kedvesen, mosolyogva üdvözöl, integet és biztosít arról, jó lesz, ha vele tartasz. Teljesen megnyer magának, ha valaki sosem látott volna nagyit, akkor pont ilyennek képzelné el. Közben megtudhatjuk, Erzsike még édesanyjától tanulta ezt a receptet, most pedig már népes családjának, sok unokájának készíti.
Zserbósütésre fel! Erzsi néni lépésről lépésre végigvezet a folyamaton! Kattints a képes chatreceptre!
Hozzávalók
Most jöhet a nagy zuhany: ha még soha nem volt a kezünkben zserbórecept, akkor nem tudhatjuk mi kell hozzá, tehát biztos, hogy hiányzik valami. Ezért lepróbáltuk előre ezt a chatreceptet, és azt ajánljuk, hogy az ismerkedés ezen pontjáig mindenképpen juss el a zserbósütés előtti napon, hogy legyen idő az alapanyagok beszerzésre. Sőt, mi több itt és most meg is osztjuk a listát. A benne látható tételeken kívül még egy nagy gáztepsire és sütőpapírra lesz szükség.
Nézd meg ezt a kedvcsináló előzetest!
Vágjunk bele!
Nagyjából másfél óra, amiből 50 perc pihenőidő, és elkészítheted életed első zserbóját Erzsikével. A chat segítségével Erzsike azonnal válaszol mindenre, neked pedig segítenek, hogyan szólíthatod, mit válaszolj neki. Ki van ez nagyon találva, hogy ne legyen félmunka, és mellébeszélés, járjon a kéz, pörögjön a dolog.
Zserbókészítés
Erzsike minden lépést leír neked, ugyanakkor megmutatja képekben is. Mi most ezt itt nem tesszük meg, mert nem szeretnénk az élményt lenyúlni tőletek, csak egy cseppet spoilerezzük a kezdeményezést, hiszen ezt mindenkinek ki kell próbálnia!
Plusz finomságok
Oké, minden izgalmas részletet nem szeretnénk lelőni, de nem bírunk magunkkal, hogy ne osszuk meg veletek az egyik apró finomságot. A mai fiatalok már nem igazán ismerik a régi konyhai fogalmakat. Te például tudod mi az a mokkás kanál? Igen, a pici kávéskanálról van szó, amelyik eggyel kisebb, mint a teáskanál. Na, Erzsike ilyen alapos, ezt is megmutatja neked.Reméljük, sikerült felkeltenünk az érdeklődésetek, és bátran belevágtok a nehéznek tűnő, de Erzsikével fáklyás menetként megoldható sütésbe!