6 hiba, amit zöldségek tárolásánál gyakran elkövetünk

Alapanyagokat pazarolni senki nem szeret, a dolog mégis gyakran megtörténik, hátterében pedig igen sokszor a nem megfelelő zöldségtárolás áll. Vegyük sorra a legnagyobb hibákat, hogy el tudjuk kerülni őket a jövőben.

Valljunk színt, biztos velünk is történt már hasonló: kiválogattuk a piacon vagy a boltban a legszebb, legzsengébb és legfrissebb zöldségeket, fizettünk értük, hazavittük őket, majd napokkal később punnyadt, fonnyadt, ráncos (neadjisten penészes) állapotban találtunk rájuk a kamrában, hűtőben, konyhapulton. A ludas mindig a zöldségtárolás: a módszer, amit választunk, nagyban befolyásolja az alapanyagok életének hosszát, és azt, hogy milyen állapotban lesznek, amikor végre elővesszük őket a főzéshez. Annak ellenére, hogy nem atomfizika, a zöldségtárolásnak megvannak a maga buktatói, nézzük, melyek ezek!

Nézd meg a galériában a zöldségtárolási bakikat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai praktikákat is fogadd meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...