Mindenki találkozott már azokkal a gyönyörű fotókkal, amelyeken a csúnya szénhidrátot lecserélik zöldségrostokra, és spagettit faragnak a cukkiniből. Kipróbáltuk.
Jó ideje pörög a zöldségspagettitrend, sajnálom, én csak most értem meg arra, hogy felüljek erre a vonatra, és kipróbáljam. Egyszerű oka van ennek: olyan sok rosszat hallottam róla, hogy elment a kedvem az egésztől.
Na nem a cukkinitésztával van a baj, hanem azokkal az eszközökkel, amelyekkel a cukkiniből tészta lesz. Merthogy a konyhafiókban nem találunk olyat, amivel kivitelezhető ez a művelet - be kell ruházni egy masinára. Szkepticizmusom miatt rögtön a legolcsóbb megoldást rendeltem be, kicsit bízva igazam megerősítésében, azaz abban,hogy nem fog működni.
A csomagot kibontva egy fröccsöntött műanyag henger fogadott, mondhatnám úgy is - hogy pont olyan gagyi, mint amilyennek elképzeltem. A működését megfejteni nem volt egyszerű, mégpedig azért nem, mert egy fokkal praktikusabbnak képzeltem annál, mint amilyennek végül bizonyult.
Láttam a helyet, ahova a zöldséget kell betenni a kis szerkezetben, meg a pengéket is, amik majd az állítólagos zöldségspirált megfaragják, de nem akartam elhinni, hogy ilyen bonyolult megtölteni. Mert ahhoz, hogy a zöldséget spagettivé transzformáljuk, először ki kell tekerni a hengert, majd belerakni a megfelelő méretű alapanyagot (máskülönben nem lehet összezárni), utána újra tekerni. És tekerni. Meg aztán tekerni.
Nem viccelek, vagy jó 5-10 percig csak forgatni kell a műanyagot, közben azt érzi az ember, hogy ez ebben a pillanatban fog eltörni, és mire oda jutunk, hogy elkészül a faragmány, meghal a felhasználói élmény, elveszik a móka...
Ellenben, ha csak a puszta eredményt nézzük, be kell valljam, hogy még egy ilyen 1.0-ás szerkezet is megcsinálja, amit meg kell. Csodás spagettit reszel, ez tény. De ember legyen a talpán, aki képes négy főre vacsoraalapanyagot kitekerni ezzel.
Már egy kicsit kezdtünk fellélegezni, hogy március végére tényleg tavaszi időjárást élvezhetünk, azonban sok meglepetést tartogat még az előrejelzés. A húsvéti időjárás is már sejthető, reméljük, akkor hózápor már nem lesz.
Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!
Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!