Vigyázz, ezek a zöldségek könnyebben megromlanak az átlagnál

A zöldségek frissen tartása és megfelelő tárolása sosem egyszerű feladat, vannak azonban olyan alapanyagok, amelyek kifejezetten szeretik megnehezíteni a dolgunkat. Lássuk, kik a zöldségromlás bajnokai!

Mindegy, hogy tél van vagy éppen tavasz, jól tesszük, ha televásároljuk a konyhánkat-kamránkat a szezon frissen elérhető kincseivel. Persze a vásárlás után szemben találjuk majd magunkat a tárolás kihívásaival és a zöldségromlás rémével is: gondoskodnunk kell az alapanyagok minél tovább tartó megőrzéséről, hogy a szemetes helyett a fazékban landolhassanak. És míg bizonyos delikvensek nem okoznak nekünk sok fejfájást, akadnak azért olyan termények, amelyek élen járnak a korai zöldségromlásban. Ismerjük meg ezeket, hogy elkerülhessük idő előtti enyészetüket.

Nézd meg galériánkban az átlagnál gyorsabban megromló zöldségeket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több élelmiszertárolási tipp és trükk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...