6 zöldség, amit alaposabban meg kéne mosnod, mint hinnéd

Annak ellenére, hogy igaz az „egy kis kosz nem árt néha-néha” mondás, nem kell mindig homokot ropogtatnunk a fogunk alatt – ha az alábbi zöldségekkel dolgozunk például, mossuk meg őket alaposan…alaposabban, mint eddig tettük.

A zöldségmosás sokaknak egy automatikus lépés a konyhai munka kezdetén (még akkor is, ha az adott termék csomagolt, látszatra tiszta vagy éppenséggel előmosott), mások inkább csak úgy ímmel-ámmal locsolgatják a csap alatt a répákat, céklákat. Az, hogy ki csinálja jól a zöldségmosást, cikkünk szempontjából lényegtelen – most inkább azokra az alapanyagokra fogunk fókuszálni, amelyek rejtett zugaikban zavaró mennyiségű koszt tárolnak, és még a legalaposabb fürdetés után is ragaszkodnak a homokszemekhez.

Nézd meg galériánkban, mely zöldségeket kell jó alaposan megmosni!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek várnak:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...