Zöldség- és gyümölcshéjak, amelyek hasznosabbak, mint hinnéd

A maradékmentés és mindent felhasználás középpontjában állnak olyan sokoldalú és értékes „hulladékok”, mint például a gyümölcs- és zöldséghéjak. Nem is sejtjük, pedig rengeteg potenciál rejlik bennük. Pucoljuk meg az igazságot!

Sanyarú sorsra jutnak a gyümölcs- és zöldséghéjak a konyhában: a receptekben ritkán kapnak helyet, a legjobb esetben is csak úgy hasznosulnak, hogy a szemetes helyett a komposztba dobjuk őket. Változtassunk ezen, adjuk meg a megérdemelt figyelmet a lehámozott részeknek, tanuljuk meg kihasználni legjobb tulajdonságaikat a főzés során. Jöjjenek a zöldséghéj-felhasználási módok!

Nézd meg galériánkban a gyümölcs- és zöldséghéjak hasznosítási lehetőségeit!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Izgalmas, formabontó és kreatív konyhai ötletek várnak:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!