Zöldség- és gyümölcshéjak, amelyek hasznosabbak, mint hinnéd

A maradékmentés és mindent felhasználás középpontjában állnak olyan sokoldalú és értékes „hulladékok”, mint például a gyümölcs- és zöldséghéjak. Nem is sejtjük, pedig rengeteg potenciál rejlik bennük. Pucoljuk meg az igazságot!

Sanyarú sorsra jutnak a gyümölcs- és zöldséghéjak a konyhában: a receptekben ritkán kapnak helyet, a legjobb esetben is csak úgy hasznosulnak, hogy a szemetes helyett a komposztba dobjuk őket. Változtassunk ezen, adjuk meg a megérdemelt figyelmet a lehámozott részeknek, tanuljuk meg kihasználni legjobb tulajdonságaikat a főzés során. Jöjjenek a zöldséghéj-felhasználási módok!

Nézd meg galériánkban a gyümölcs- és zöldséghéjak hasznosítási lehetőségeit!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Izgalmas, formabontó és kreatív konyhai ötletek várnak:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...