Zöldséges tészták olaszosan

A zöldséges tészták valahogy mindig mostoha sorsra ítéltetnek, pedig finomabbnál finomabb receptek sorakoznak, és ilyenkor nyáron arra várnak, hogy megvalósítsuk őket.

Ropogós, friss alapanyagok, melyekben az a jó, hogy az ázsiai konyha nyomdokain járva nem kell szétfőzni őket, mint ahogy ez sajnos bevett szokás a magyar gasztronómiában. Éppen roppanós, enyhén párolt, pirított, netán blansírozott zöldségekkel sokkal jobban járunk és az étel is mérföldekkel élvezetesebb lesz! Aki megrögzött húsevő és nem mond le szívesen az állati eredetű fehérjéről, annak is adunk tippet, hogyan lehet „zöldebb” az ebédje!

Spaghetti all’ aglio

Ez a tészta egyáltalán nem akar többnek látszani, mint ami: az olasz háztartásokban is gyakran kerül az asztalokra, egyszerűségénél fogva: az ízeket a fokhagyma és a chilipaprika, na meg a kiváló minőségű olívaolaj adja, persze jóféle spagetti köré tekeredve.

Penne radicchióval

A radicchio egy Olaszországból származó endíviaféleség, szerencsére nálunk is sok helyen kapható, de más salátafélével is helyettesíthető. A gorgonzolát mindenhogyan imádjuk, ezek ketten pedig egy jó nagy adag főtt pennével találkoznak – a randevú sikeresnek mondható!

Penne radicchióval

A recept Szardíniába "disszidált" drága barátnőmtől való, aki egy csevegés közben, két mondat közt, sajátos lehengerlő stílusában tíz másodpercben osztotta meg velem, aztán ...

Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel

Itt a már említett húsos recept annak, aki a zöldséget is csak hússal tartja elképzelhetőnek elfogyasztani. Az egyik legkönnyebb húsféleség a csirkemell, a linguini pedig az egyik kedvenc a tészták között, a cukkini semlegességéhez pedig tökéletesen passzol a kakukkfű, de petrezselyem és paprika is bőven akad a receptben!

Bébispenótos-paradicsomos spagetti

A spenót önmagában is nagyon egészséges, főleg, ha sikerül a zsenge változatát, a bébispenótot beszereznünk (zacskózva is árulják a nagyobb boltok). Nem kell félni a zöldtől, mert az ízeken szinte észre sem lehet venni, mégis a paradicsommal, hagymával, parmezánnal tökéletes egyveleg a végeredmény.

Zöldséges spagetti

Na itt aztán van minden: egy tipikus olasz fogás, rengeteg zöldségből pikánsra főzve – ezzel érdemes kipróbálni a húsmentes életmódot! A borsó, a póré, a zeller már önmagukban is szuper ízekké állnak össze, hátha még rájuk zuttyantunk egy teljes paradicsomkonzervet. Lényegében egy sűrű szószt kell kapnunk a végén.

Még több tésztaétel receptje >>

Az Egyből 5 korábbi cikkeiért ide kattints >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...