Zöldséges tészták olaszosan

A zöldséges tészták valahogy mindig mostoha sorsra ítéltetnek, pedig finomabbnál finomabb receptek sorakoznak, és ilyenkor nyáron arra várnak, hogy megvalósítsuk őket.

Ropogós, friss alapanyagok, melyekben az a jó, hogy az ázsiai konyha nyomdokain járva nem kell szétfőzni őket, mint ahogy ez sajnos bevett szokás a magyar gasztronómiában. Éppen roppanós, enyhén párolt, pirított, netán blansírozott zöldségekkel sokkal jobban járunk és az étel is mérföldekkel élvezetesebb lesz! Aki megrögzött húsevő és nem mond le szívesen az állati eredetű fehérjéről, annak is adunk tippet, hogyan lehet „zöldebb” az ebédje!

Spaghetti all’ aglio

Ez a tészta egyáltalán nem akar többnek látszani, mint ami: az olasz háztartásokban is gyakran kerül az asztalokra, egyszerűségénél fogva: az ízeket a fokhagyma és a chilipaprika, na meg a kiváló minőségű olívaolaj adja, persze jóféle spagetti köré tekeredve.

Penne radicchióval

A radicchio egy Olaszországból származó endíviaféleség, szerencsére nálunk is sok helyen kapható, de más salátafélével is helyettesíthető. A gorgonzolát mindenhogyan imádjuk, ezek ketten pedig egy jó nagy adag főtt pennével találkoznak – a randevú sikeresnek mondható!

Penne radicchióval

A recept Szardíniába "disszidált" drága barátnőmtől való, aki egy csevegés közben, két mondat közt, sajátos lehengerlő stílusában tíz másodpercben osztotta meg velem, aztán ...

Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel

Itt a már említett húsos recept annak, aki a zöldséget is csak hússal tartja elképzelhetőnek elfogyasztani. Az egyik legkönnyebb húsféleség a csirkemell, a linguini pedig az egyik kedvenc a tészták között, a cukkini semlegességéhez pedig tökéletesen passzol a kakukkfű, de petrezselyem és paprika is bőven akad a receptben!

Bébispenótos-paradicsomos spagetti

A spenót önmagában is nagyon egészséges, főleg, ha sikerül a zsenge változatát, a bébispenótot beszereznünk (zacskózva is árulják a nagyobb boltok). Nem kell félni a zöldtől, mert az ízeken szinte észre sem lehet venni, mégis a paradicsommal, hagymával, parmezánnal tökéletes egyveleg a végeredmény.

Zöldséges spagetti

Na itt aztán van minden: egy tipikus olasz fogás, rengeteg zöldségből pikánsra főzve – ezzel érdemes kipróbálni a húsmentes életmódot! A borsó, a póré, a zeller már önmagukban is szuper ízekké állnak össze, hátha még rájuk zuttyantunk egy teljes paradicsomkonzervet. Lényegében egy sűrű szószt kell kapnunk a végén.

Még több tésztaétel receptje >>

Az Egyből 5 korábbi cikkeiért ide kattints >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...