Zöldséges, húsos és lecsós gőzgombócok

Ma a zsűri kedvenceit készítették el a versenyzők csapatmunkában. Fördős Zé gőzgombóc ötletét, Kolos vezérletével a piros csapat valósította meg jobban.

Zöldséges, húsos és kolbászos-lecsós gőzgombócok a piros csapattól

Hozzávalók

  • 1+1+1 fej vöröshagyma
  • 1+1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 szár halványító zeller
  • 1 kicsi cukkini
  • 1 marék csemegekukorica
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 ek vágott koriander levél
  • 1 ek zellerlevél
  • fél lime leve és héja
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek méz
  • 1 ek pirított mogyoró
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek víz
  • 1 szál újhagyma
  • fél lime leve és héja
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 10 dkg darált sertéshús
  • 4 szelet bacon
  • 3-féle kaliforniai paprika (1-1 marék kocka mindegyikből)
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 6 szem koktélparadicsom
  • só, bors ízlés szerint
  • tk frissen vágott rozmaring- és kakukkfűlevél
  • cukor ízlés szerint
  • 2 szem lebőrözött paradicsom

Elkészítés

  • A zöldséges gombóchoz a zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldségtisztítóval csíkokat vágunk belőlük. A hagymát szeletekre vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzátesszük a zöldségeket, sárgarépát, cukkinit, szár zellert, fokhagymát, kicsit átpároljuk, hozzátesszük a morzsolt főtt kukoricát, ízesítjük gyömbérrel, koriander levéllel, zeller zölddel és kevés szója szósszal, lime reszelt héjával, kevés lime lével, és ízesítjük sóval, borssal. A szószhoz, finomra vágjuk a hagymát, szójaszószt és vizet öntünk hozzá, mézzel, pirított mogyoróval, gyömbérrel összefőzzük, a végén lime levet, illetve héjat adunk hozzá.
  • A húsos gombóchoz, a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált sertést, és a zöldségeket. Kicsit összefőzzük, kockára vágott csirkemellet hozzáadjuk, és átpároljuk az egészet. Szójával, mézzel, gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezzük.
  • A lecsós gombóchoz, a apróra vágott kolbászt és a szalonnát lepirítjuk hagymával, és fokhagymával, sűrített paradicsommal, kockára vágott három színű paprikát keverünk hozzá, és ebből készítjük el a lecsót, majd a gombócokba töltjük. A paradicsomos mártáshoz, a kiolvadt zsiradékon félbevágott koktélparadicsomokat megfonnyasztunk, sóval, borssal finomra vágott kakukkfűvel, és rozmaringgal ízesítjük, pici cukrot adunk hozzá, és mixerbe pürésítjük, és 2-3 nyers paradicsomot is hozzáturmixolunk. Sóval, borssal, még utána ízesítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

„Ha valaki heti egyszer eszik húst, az már elismerést érdemlő...

Molnár Dávid hétköznap a 24.hu újságírója, hétvégén azonban vegán cukrásszá avanzsál, desszertkölteményeit, amelyek megszólalásig hasonlítanak az „eredeti”, nem vegán változatra pedig Instagram-oldalán és blogján osztja meg. Január hosszú évek óta a vegán táplálkozás hónapja, ennek apropóján beszélgettünk Molnár Dáviddal a vegán sütés-főzés rejtelmeiről.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!