Zöldséges, húsos és lecsós gőzgombócok
Ma a zsűri kedvenceit készítették el a versenyzők csapatmunkában. Fördős Zé gőzgombóc ötletét, Kolos vezérletével a piros csapat valósította meg jobban.
Zöldséges, húsos és kolbászos-lecsós gőzgombócok a piros csapattól
Hozzávalók
- 1+1+1 fej vöröshagyma
- 1+1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy sárgarépa
- 1 szár halványító zeller
- 1 kicsi cukkini
- 1 marék csemegekukorica
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 ek vágott koriander levél
- 1 ek zellerlevél
- fél lime leve és héja
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek méz
- 1 ek pirított mogyoró
- 4 ek szójaszósz
- 4 ek víz
- 1 szál újhagyma
- fél lime leve és héja
- 1 tk reszelt gyömbér
- 10 dkg darált sertéshús
- 4 szelet bacon
- 3-féle kaliforniai paprika (1-1 marék kocka mindegyikből)
- 2 ek sűrített paradicsom
- 6 szem koktélparadicsom
- só, bors ízlés szerint
- tk frissen vágott rozmaring- és kakukkfűlevél
- cukor ízlés szerint
- 2 szem lebőrözött paradicsom
Elkészítés
- A zöldséges gombóchoz a zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldségtisztítóval csíkokat vágunk belőlük. A hagymát szeletekre vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzátesszük a zöldségeket, sárgarépát, cukkinit, szár zellert, fokhagymát, kicsit átpároljuk, hozzátesszük a morzsolt főtt kukoricát, ízesítjük gyömbérrel, koriander levéllel, zeller zölddel és kevés szója szósszal, lime reszelt héjával, kevés lime lével, és ízesítjük sóval, borssal. A szószhoz, finomra vágjuk a hagymát, szójaszószt és vizet öntünk hozzá, mézzel, pirított mogyoróval, gyömbérrel összefőzzük, a végén lime levet, illetve héjat adunk hozzá.
- A húsos gombóchoz, a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált sertést, és a zöldségeket. Kicsit összefőzzük, kockára vágott csirkemellet hozzáadjuk, és átpároljuk az egészet. Szójával, mézzel, gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezzük.
- A lecsós gombóchoz, a apróra vágott kolbászt és a szalonnát lepirítjuk hagymával, és fokhagymával, sűrített paradicsommal, kockára vágott három színű paprikát keverünk hozzá, és ebből készítjük el a lecsót, majd a gombócokba töltjük. A paradicsomos mártáshoz, a kiolvadt zsiradékon félbevágott koktélparadicsomokat megfonnyasztunk, sóval, borssal finomra vágott kakukkfűvel, és rozmaringgal ízesítjük, pici cukrot adunk hozzá, és mixerbe pürésítjük, és 2-3 nyers paradicsomot is hozzáturmixolunk. Sóval, borssal, még utána ízesítjük.
Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!