Sajtos-tejfölös lángos és hekkfagyi – az utóbbi időben már szemem sem rebben, ha ilyen fagyikkal találkozom egy vendéglátóhelyen. Rendben, talán egy kicsit felhúzom a szemöldökömet, de nem háborodom fel, vagy borzongok meg. Persze ettől függetlenül sosem vettem a bátorságot, hogy megkóstoljam ezeket a különleges ízeket. A minap azonban észrevettem, hogy a szülővárosom (Gödöllő) kedvenc fagyizójában, a Sissiben a hétvégén vegán fagyinapokat tartanak, mely keretein belül zöldséges verziókat is készítettek.
Gondoltam egyet, és úgy döntöttem, itt az ideje, hogy bátor legyek, és kipróbáljam az extrább ízesítésű fagylaltokat. A Sissi fagyizó összesen 6 kreációt készített: mentás zöldborsót, gyömbéres sárgarépát, céklát almával, kapros tököt, zelleres diót és bazsalikomos paradicsomot.
Kattints a képre, és csekkold, melyikről mi volt a véleményünk!
Zöldséges fagyikat kóstoltunk!
Mentás zöldborsó
Ez a házasság már sokkal inkább az én világom. Rendkívül selymes volt az állaga, annak ellenére, hogy egy vegán fagyiról beszélünk, így biztosan nem a tejszín tette azzá. A menta nagyon kellemes benne, egyáltalán nem domináns, inkább csak kísérő. A zöldborsó íze viszont annál nagyobb hangsúlyt kapott!
Aki teheti, kóstoljon meg hasonló különlegességeket, hiszen kellemes csalódás érheti, csakúgy, mint engem.
Még több izgalmas gasztrotartalom: