Megdöbbentő híreink vannak, ha eddig azt gondoltad, hogy a zöldségchips egészségesebb

Bár sokan választják ezt a terméket a burgonyachips helyett, mert azt hiszik, egészségesebb, sajnos erről szó sincs.

Valljuk be, hogy a chipsről nagyon nehéz lemondani, még akkor is, ha tisztában vagyunk azzal, mennyire egészségtelen. Igaz, az utóbbi években megjelent jó pár puffasztott rizsből, csicseriborsóból és zöldségből készített chips is a boltok kínálatában. Sokan azt gondoljuk, hogy utóbbi a legegészségesebb mind közül, sajnos ez nem igaz, sőt.

Megdöbbentő híreink vannak, ha eddig azt gondoltad, hogy a zöldségchips egészségesebb

Az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer Facebook-posztjában figyelmezettet arra, hogy a zöldségchipsekben 7-szer annyi rákkeltő akrilamid van, mint a burgonyachipsben.

Az oldal a német ÖkoTest cikkére hivatkozta ismertette az alábbi állításokat: míg sokan azt gondolják, hogy a zöldségchips kifejezetten egészséges, a zöldségekből készült ropogtatnivalóban ugyanannyi kalória és zsír van, ezen kívül pedig sajnos akrilamidból is sokkal több van benne, mely rákkeltőnek minősül.

Chips a sütőből

Már rég ki szerettem volna próbálni, milyen a házi chips. Semmiképp nem akartam olajban sütni, ezért a sütő mellett döntöttem. Fokhagymás tejföllel elropogtattuk. A sütési idő ...

Sütőtökcsipsz

Egy éve ettem ilyet először, és azóta megszállottja vagyok. Nagyon finom, ropogós csipszet lehet csinálni a sütőtökből, és még a bűnözést is kisebbnek érezzük.

Fodroskel-chips

Fodros kelből készítettünk egy szuper egészséges chipset, ami olyan lett, hogy nem lehet abbahagyni! A recept roppant egyszerű, percek alatt elkészül és a végeredmény egy olyan chips, ami ...

Az Európai Unió szabályai szerint a burgonyachipsek akrilamidtartalma kilogrammonként 750 mikrogramm lehet, a zöldségchipsek esetében azonban még nem határoztak meg határértéket.

Ha mindenképpen chipsre vágyunk, akkor a legjobb, ha mi magunk készítjük el lehetőség szerint forrólevegős sütőben vagy sima sütőben.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...