Hihetetlen, mennyivel emelkedtek a zöldségárak idén

A tavalyi évhez képest jelentősen megemelkedett az ára a legalapvetőbb zöldségeknek, de a gyümölcsök is veszélyben vannak.

Nagyjából ötödével kerül többe a paradicsom, a paprika és a hagyma, mint tavaly, illetve kétharmadával többe, mint tavalyelőtt – számolt be a hírről az Economx oldala. De a gyümölcsök is veszélyben vannak.

Hihetetlen, mennyivel emelkedtek a zöldségárak

Egekben a zöldségek ára

Januárban kevesebb mint 4 százalékos inflációt mért a KSH Magyarországon, a zöldségek azonban jelentősen megdrágultak:

  • a paradicsom 21 százalékkal,
  • a paprika 17 százalékkal,
  • a vöröshagyma pedig 13 százalékkal lett drágább, mint egy évvel korábban.

A kiskereskedők szerint a magas árak miatt már elmaradnak a vevők.

A fogyasztói árak emelkedése miatt két tényező okolható: a csomagolási költség, valamint magának a kiskereskedelemnek a költsége, illetve árrése drámaian növekedett az utóbbi két évben, írja az oldal.

Aggódnak a magyar gyümölcsfákért

A tavaszias időjárás miatt elindulhat a rügyfakadás, amit egy erős márciusi vagy áprilisi fagy teljesen elpusztíthat. „Az állami meteorológiai szolgálat szerint február első két hetének középhőmérséklete közel 8 Celsius-fokkal magasabbra rúgott a sokéves átlagnál idén, soha nem volt még ennyire enyhe ez az időszak a XX. század eleje, vagyis a mérések kezdete óta" – olvasható a cikkben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!