Így készítsd el a zöldségeidet, hogy vitaminban gazdagok legyenek

Azért, hogy zöldségeid minél több vitamint tartsanak magukban, érdemes így elkészíteni őket.

Az valószínűleg számodra sem titok, hogy a zöldségfogyasztás nagyon egészséges, azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan készíted el.

Igy készítsd el a zöldségeidet, hogy vitaminban gazdagok legyenek

Dr. Keith Warriner, a Guelph Egyetem élelmiszertudományi laboratóriumának professzora elmondta a Global Newsnak, hogy a zöldségek vízben való főzése során, a „kioldódás” útján sok vitamint veszíthetünk.

Egy régebbi kutatás során is alátámasztja ezt, amiben egyébként rájöttek arra is, hogy a zöldségek párolása során távozik a legkevesebb tápanyag belőlük. A legjobb elkészítési módja a zöldségeidnek, ha mindössze három-négy percig pároljuk, amíg szép és élénk lesz a színük.

Forrásunk volt.


Tudj meg még többet a húsmentes sütésről, főzésről:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a válasz, miért kínálnak vizet a kávé mellé: ez...

A kávézóban és cukrászdában rendelt kávé mellé szinte mindig érkezik egy kis pohár víz is. Sokan gondolják úgy, hogy mindez a kávé vízhajtó hatása miatt jár a rendelt ital mellé, ami a koffeines ital elfogyasztása után tesz jó szolgálatot. De valójában teljesen másról van szó.

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.