Így készítsd el a zöldségeidet, hogy vitaminban gazdagok legyenek

Azért, hogy zöldségeid minél több vitamint tartsanak magukban, érdemes így elkészíteni őket.

Az valószínűleg számodra sem titok, hogy a zöldségfogyasztás nagyon egészséges, azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan készíted el.

Igy készítsd el a zöldségeidet, hogy vitaminban gazdagok legyenek

Dr. Keith Warriner, a Guelph Egyetem élelmiszertudományi laboratóriumának professzora elmondta a Global Newsnak, hogy a zöldségek vízben való főzése során, a „kioldódás” útján sok vitamint veszíthetünk.

Egy régebbi kutatás során is alátámasztja ezt, amiben egyébként rájöttek arra is, hogy a zöldségek párolása során távozik a legkevesebb tápanyag belőlük. A legjobb elkészítési módja a zöldségeidnek, ha mindössze három-négy percig pároljuk, amíg szép és élénk lesz a színük.

Forrásunk volt.


Tudj meg még többet a húsmentes sütésről, főzésről:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...