Ezért érdemes zöldségturmixszal indítanod a napod

Rengeteg előnnyel jár, ha egy friss, harsogóan egészséges zöld itallal indítod a napodat.

Egyesek szerint mégsem biztos, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatjuk. Nagyszerű megoldás lehet például egy csodás zöldségturmix, Hiszen ez egy csapásra lehetőség arra is, hogy fedezd az ajánlott napi zöldség- és gyümölcsbeviteled egy részét.

Felejtsd el a gyümölcsleveket egy életre, hiszen ezek nem ritkán tele vannak hozzáadott cukorral, illetve sűrítményekből készülnek, nem frissek. Készíts inkább egy isteni zöld italt házilag, amivel kiválhatod a zöld levelek fogyasztását anélkül, hogy salátát ennél. Ráadásul ezek a turmixok akkor is jók lehetnek, ha nem akarsz egy rendes tartalmas reggelit elfogyasztani, de mégis szeretnél valamit a gyomrodban tudni, ami kitart délig, és eltelít.

Hogyan készítsd el a tökéletes zöld turmixot!

Az első két hozzávaló, amire szükséged lesz: valamilyen zöld levél (spenót, fodros kel, stb.) illetve tetszőleges folyadék (víz vagy például növényi tejpótló ital). Persze adhatsz hozzá más zöldségeket, például zellerszárat, sárgarépát, céklát vagy uborkát, hogy még több tápanyag kerüljön bele. Azért pedig, hogy kicsit enyhítsd a zöldség ízét, tegyél hozzá egy kevés gyümölcsöt is: mehet bele alma, bogyós gyümölcsök, ananász és lényegében minden édesebb gyümölcs. Ha pedig szeretnéd, hogy még krémesebb legyen, adj hozzá egy kevéske mogyoróvajat, joghurtot vagy banánt. Ha ezek után is túl keserűnek találod, akkor egy kanál méz vagy néhány szem datolya lehet a megmentőd, viszont ezekkel együtt a kalóriákkal is számolj!

Kivis smoothie

Nagyon zöld ital, amely kiváló ellenszere lehet a tavaszi fáradtságnak, de még a másnaposságnak is.

Imádnivaló zöld smoothie

Az új munkatársam egy igazi hard-core zöld smoothie fanatikus. Ő mutatta meg, hogy attól még, mert valami zöld és egészséges, igenis lehet finom. A zöld turmixok azért hihetetlenül jók, ...

Miután sikerült tökélyre fejlesztened a saját zöld turmixodat, készíts el belőle egy nagyobb adagot, tedd el zárható zacskókba adagonként, majd dobd be a mélyhűtőbe. Ha fogyasztás előtti este kiveszed őket, akkor reggel már csak ki kell öntened egy pohárba, és élvezned az ízét.


Még több ötlet reggelre:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...