Ezért érdemes zöldségturmixszal indítanod a napod

Rengeteg előnnyel jár, ha egy friss, harsogóan egészséges zöld itallal indítod a napodat.

Egyesek szerint mégsem biztos, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatjuk. Nagyszerű megoldás lehet például egy csodás zöldségturmix, Hiszen ez egy csapásra lehetőség arra is, hogy fedezd az ajánlott napi zöldség- és gyümölcsbeviteled egy részét.

Felejtsd el a gyümölcsleveket egy életre, hiszen ezek nem ritkán tele vannak hozzáadott cukorral, illetve sűrítményekből készülnek, nem frissek. Készíts inkább egy isteni zöld italt házilag, amivel kiválhatod a zöld levelek fogyasztását anélkül, hogy salátát ennél. Ráadásul ezek a turmixok akkor is jók lehetnek, ha nem akarsz egy rendes tartalmas reggelit elfogyasztani, de mégis szeretnél valamit a gyomrodban tudni, ami kitart délig, és eltelít.

Hogyan készítsd el a tökéletes zöld turmixot!

Az első két hozzávaló, amire szükséged lesz: valamilyen zöld levél (spenót, fodros kel, stb.) illetve tetszőleges folyadék (víz vagy például növényi tejpótló ital). Persze adhatsz hozzá más zöldségeket, például zellerszárat, sárgarépát, céklát vagy uborkát, hogy még több tápanyag kerüljön bele. Azért pedig, hogy kicsit enyhítsd a zöldség ízét, tegyél hozzá egy kevés gyümölcsöt is: mehet bele alma, bogyós gyümölcsök, ananász és lényegében minden édesebb gyümölcs. Ha pedig szeretnéd, hogy még krémesebb legyen, adj hozzá egy kevéske mogyoróvajat, joghurtot vagy banánt. Ha ezek után is túl keserűnek találod, akkor egy kanál méz vagy néhány szem datolya lehet a megmentőd, viszont ezekkel együtt a kalóriákkal is számolj!

Kivis smoothie

Nagyon zöld ital, amely kiváló ellenszere lehet a tavaszi fáradtságnak, de még a másnaposságnak is.

Imádnivaló zöld smoothie

Az új munkatársam egy igazi hard-core zöld smoothie fanatikus. Ő mutatta meg, hogy attól még, mert valami zöld és egészséges, igenis lehet finom. A zöld turmixok azért hihetetlenül jók, ...

Miután sikerült tökélyre fejlesztened a saját zöld turmixodat, készíts el belőle egy nagyobb adagot, tedd el zárható zacskókba adagonként, majd dobd be a mélyhűtőbe. Ha fogyasztás előtti este kiveszed őket, akkor reggel már csak ki kell öntened egy pohárba, és élvezned az ízét.


Még több ötlet reggelre:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...