Szomorú okból nem esznek elegendő zöldséget a magyarok

Egyre kevesebb zöldséget fogyasztanak a magyarok, az ok pedig nagyon szomorú.

Az előző évhez képest 10-15 százalékkal esett vissza a magyarok zöldség- és gyümölcsfogyasztása, a terméktanács szerint ugyanis nem jut többre. Sőt, nagyobb a visszaesés az uniós átlagnál is, pedig már az infláció megugrása előtt negyedével kevesebb fogyott ezekről az élelmiszerekből Magyarországon. A táplálkozási szakemberek szerint egyelőre nem javul a helyzet, hiszen egy kiló paprikáért átlagosan 1500 forintot kérnek el jelenleg országszerte, vagyis a zöldség ára 21%-kal emelkedett mindössze egy hónap alatt – írja az Agrárszektor.

Nem esznek elég zöldséget a magyarok

A szokatlanul hideg dél-európai időjárás pedig csak tovább tetőzte a gondokat. A bolti eladók szerint az emberek egyre kevesebbet vásárolnak, paradicsomból is egy-egy darab kerül a kosarakba.

Az élelmiszer-drágulás, az infláció és a megugrott rezsiárak miatt egyre többen kényszerülnek arra, hogy visszafogják a vásárlást.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...