Szomorú okból nem esznek elegendő zöldséget a magyarok

Egyre kevesebb zöldséget fogyasztanak a magyarok, az ok pedig nagyon szomorú.

Az előző évhez képest 10-15 százalékkal esett vissza a magyarok zöldség- és gyümölcsfogyasztása, a terméktanács szerint ugyanis nem jut többre. Sőt, nagyobb a visszaesés az uniós átlagnál is, pedig már az infláció megugrása előtt negyedével kevesebb fogyott ezekről az élelmiszerekből Magyarországon. A táplálkozási szakemberek szerint egyelőre nem javul a helyzet, hiszen egy kiló paprikáért átlagosan 1500 forintot kérnek el jelenleg országszerte, vagyis a zöldség ára 21%-kal emelkedett mindössze egy hónap alatt – írja az Agrárszektor.

Nem esznek elég zöldséget a magyarok

A szokatlanul hideg dél-európai időjárás pedig csak tovább tetőzte a gondokat. A bolti eladók szerint az emberek egyre kevesebbet vásárolnak, paradicsomból is egy-egy darab kerül a kosarakba.

Az élelmiszer-drágulás, az infláció és a megugrott rezsiárak miatt egyre többen kényszerülnek arra, hogy visszafogják a vásárlást.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...