Zseniális módon veszi rá ez az apuka a lányát arra, hogy több zöldséget egyen

Ez az apuka a kislánya kedvenc mesefiguráit és játékait formázza meg zöldségekből és gyümölcsökből, az egészséges életmód érdekében.

Rengeteg szülő küzd azzal, hogy gyermeke nem eszi meg a zöldségeket és gyümölcsöket. Egy egyedülálló apukának, Michael Weeksnek azonban sikerült könnyedén rávennie kislányát, hogy több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszon. Mi a trükkje? Csupán annyi, hogy szuper kreatívan tálalja fel őket!

Michael lánya, Sylvia kedvenc mesefiguráit és állatkáit készíti el ételekből. Michael alkotásai között szerepelt már Peppa malac, a Jégvarázs szereplői, sőt még a mekis happy mealt is megcsinálta gyümölcsökből. 

A zseniális alkotásokra természetesen Sylvia nem tud nemet mondani, és szívesen falatozza be őket. Mondjuk ezt nem csodáljuk, ugyanis apukája tényleg fantasztikus fogásokat alkot a különböző egészséges élelmiszerekből. Nézd csak:

Pár éve, amikor egyedülálló szülő lettem, még kissé rutintalan voltam. Általában csirkefalatokat és sült krumpli t készítettem a gyermekemnek. A gyümölcsös happy meal volt az első étel, amit viccből elkészítettem, ez adta az inspirációt, hogy más szórakoztató dolgot is kitaláljak

– mesélte az édesapa.

Ha a te gyermeked sem szívesen eszi meg a zöldségeket és gyümölcsöket, akkor érdemes lehet bevetni hasonló trükköket. Mutatunk is néhány ötletet:


Egy kis segítség, hogy a gyermeked könnyebben megegye a zöldséget és a gyümölcsöt:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...