Ezek a szezonális zöldségek a legolcsóbbak most a piacon

Mutatjuk, hogy milyen tavaszi zöldségeket és fűszernövényeket érdemes most beszerezned a kedvenc piacodon!

Az étrendünkre természetesen nem csak tavasszal érdemes odafigyelni, ám a megfelelő tápanyagbevitel kimondottan fontos ilyenkor. Szerencsére márciusban már könnyebben hozzájutunk friss, tápanyagdús zöldségekhez és fűszernövényekhez. Ha te is szeretnél egy rostban, zöldségben és gyümölcsben gazdag étrendet követni, akkor irány a piac, ahol minden földi jót beszerezhetsz. De, ami a legjobb, hogy így még a tavaszi fáradtságtól is elbúcsúzhatsz! 

Ezek a zöldségek és fűszernövények lesznek olcsók a piacon

Ha legközelebb a kedvenc piacodon jársz, akkor már egy friss és tavaszias kínálattal fogod szembe találni magad. Mutatjuk, hogy miket érdemes beszerezned:

A márciusi szezonális zöldségek közé tartozik a jégsaláta, a fejessaláta és más salátafélék, továbbá az újhagyma, a medvehagyma, a cikória, a rukkola és a madársaláta. Ezenfelül a bébi spenót és sóska is feltűnik majd a piacon! De ilyenkor érdemes friss snidlinget, azaz metélőhagymát, valamint különböző retekféléket (hónapos retek, jégcsapretek) vásárolni.

De márciusban még tart egyes téli zöldségek szezonja is, ilyenek például a káposztafélék, a gumósok és a burgonyafélék.

Snidlinges mátrai borzaska

A mátrai borzaska egy eszméletlenül finom húsétel, amiben a húst burgonyás masszával vonjuk be, és így sütjük ki. A frissen sült húsra pedig reszelt sajtot halmozzunk, és tejföllel ...

Az áruházak polcain hamarosan korai spárgával, esetenként rebarbarával is találkozhatsz majd. A gyümölcsök tekintetében még nincs túl friss választék, hiszen főleg almát és körtét, illetve déli gyümölcsöket lehet ilyenkor megvenni jó minőségben. Ha esetleg látsz epret a boltokban, akkor érdemes észben tartanod azt, hogy az igazi magyar eperszezon még hónapokra van.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...