5 zöldség, ami egyszerűen nevelhető cserépben

Nem kell több hektáros földterület, nagy kert vagy spéci eszköztár ahhoz, hogy te magad termeszd a zöldséget, ami a tányérra kerül. Kellő lelkesedés, tápanyaggazdag föld és cserép éppen elég ahhoz, hogy lakásban vagy erkélyen nevelgess néhány palántát. Erre az alkalomra összegyűjtöttünk olyan zöldségféléket, amiket kellő odafigyeléssel jóízűre nevelhetsz!

Nem mindenkinek adatik meg a kert vagy nagyobbacska földterület, ahol belevághatna a zöldségtermesztésbe. Ennek ellenére senkinek nem kell elkeserednie, hiszen szép számmal akadnak olyan zöldségek, amik a négy fal között, cserépben is kikupálódnak. Íme, 5 olyan zöldség, ami egyszerűen nevelhető cserépben!

Rukkolapesto

Ízletes pestot szinte bármiből lehet készíteni, most a kesernyés rukkolára került a sor. A lelkét a pirított olajos magvak, az olíva- és tökmagolaj, illetve egy kevés fokhagyma adja.

Chilis, lime-os dinnyefagyi

A görögdinnye egyenlő a nyárral, és nyáron a fagyi a legkapósabb finomság. Ezek a görögdinnyés jégnyalókák tökéletes hűsítők egy forró nyári napon: jéghidegek, gyümölcsösek ...

Kattints a galériára, és ismerd meg a cserépben nevelhető zöldségeket!

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...