Ez az oka, hogy télen besárgulnak a zöldike levelei

A zöldike egy rendkívül népszerű szobanövény, hiszen ellenálló, és meglehetősen könnyen gondozható. Azonban hamar boldogtalan és sárgalevelű lesz, ha nem gondoskodsz róla megfelelően télen.

A trópusi éghajlatú területeken őshonos zöldike az egyik legelterjedtebb szobanövény itthon, mivel könnyen, egyszerűen tartható lakásban vagy irodában. Ezenfelül tökéletes légtisztító növény, mivel képes a levegő széndioxid-tartalmának 96%-át lekötni. Ha azt szeretnéd, hogy továbbra is otthonod éke legyen a csíkos zöldike, akkor télen is vigyáznod kell rá!

Ezért sárgulnak be télen a zöldike levelei

Elegendő kéthetente megöntözni

A legtöbb szobanövényhez hasonlóan a zöldike is nyugalmi állapotba kerül a téli hónapokban, mivel lecsökken a hőmérséklet és a napfény.

Ezért, ha öntözésről van szó, akkor figyelj arra, hogy ne öntözd túl a növényt, mert ez gyökérrothadáshoz, valamint a levelek sárgulásához vezethet.

Télen elegendő kéthetente megöntözni zöldikét, viszont ha a radiátor közelében található a növény, vagy nagyon száraz a levegő az otthonodban, akkor érdemes vízpermetezéssel párásítani. Illetve, ha teheted, akkor szerezz be olyan LED-fényeket, amelyek elősegítik a zöldike növekedését.

Forrásunk volt.


Még több növényekkel kapcsolatos érdekesség:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...