Zöldbabos kocka, amit még a legfinnyásabb zöldségutálók is megesznek

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Hívhatnánk felfújtnak, ha több tojást teszünk bele, és a sárgáját a fehérjétől külön választva habosítjuk ki, talán magasabbra is emelkedik, de ki bánja, hogy lesüppedt a teteje, ha ilyen finom? Nem kell megállapítanunk, hogy mikor illik fogyasztani a zöldbabos kockát, hiszen reggelire, könnyű ebédnek vagy vacsoraként is tálalhatjuk.

Zöldbabos kocka, a receptért kattints a képre!

A másik étel, amihez hasonlíthatjuk, egy sütőben, burgonya helyett babbal készített tortilla, amit az edény miatt akár casserole-nak is titulálhatunk. Hagyjuk a megnevezéseket, a helyes név kitalációkat, inkább nézzük, mitől lesz olyan fincsi ez a zöldséges fogás!

Zöldbab

Imádjuk a rakott babot. Nemrégiben készítettem egy olyan olasz receptet, amely a hagyományos tojásos-tejfölös variánstól eltér, és nagyon izgalmas, erőteljes ízvilágú. Azért nagyszerű ez a babféle, mert a fejtett babtól eltérően nem fúj fel, tehát akármikor ehetünk belőle, nem csak este, ha már nem tervezzük elhagyni a lakásunkat.

Tipp: Hidegen és melegen is tálalhatjuk, előételként vagy köretként is megállja a helyét, kínáljunk mellé illatos, száraz fehérbort.

Zöld

A zöldbab gyönyörű, élénk zöld színét meg tudja tartani hőkezelés után is. Ha pároljuk, erre kevesebb az esély, így érdemesebb blansírozni, pár percre forrásban lévő vízbe, majd jeges vízbe dobni. A vízbe cseppenthetünk egy kis citromot is a biztonsnág kedvéért. Ehhez a recepthez is tudjuk ezt az eljárást alkalmazni.

Isteni zöldbabos kocka, receptért katt a képre!

Zöldfűszerek

A zöld szín további biztosításáért a megfelelő zöldfűszerek is szavatolhatnak. A tojáshoz turmixoljunk petrezselymet és bazsalikomot, ezek színben és ízben is adományozó kedvűek. Frissebbé, üdébbé és még nyáriasabbá teszik a zöldbabos kockát.

Tipp:

készíthetünk párolt hagyma és fűszerek hozzáadásával paradicsommártást mellé, ha ezzel tálaljuk, még mutatósabb és finomabb.

Gluténmentes

Liszt nem kerül a zöldbabos kocka alapmasszájába. Helyette pecorinot reszelünk bele, nem keveset, ez egy kicsit megdobja a költségeket, tehát ez nem lesz túl olcsó fogás. Rábeszélni így mindenkit nem lehet, de talán a képek eladják különösebb marketing nélkül. Pecorino helyett használhatunk más kemény sajtot, mint például parmezánt vagy grana padanot. A lényeg, hogy szinte porladjanak reszeléskor, a túl zsíros sajtok ugyanis elnehezítik a tésztát.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...