3 mód a zöldbab eltevésére, ha majd tél közepén is főzelékeznél

Ha a végét járja a nyár, és azon kezdünk el aggódni, hogy vajon menyi időt kell majd eltöltenünk friss zöldbab nélkül, akkor pont jó helyen járunk, ugyanis 3 olyan módszer is következik most, amivel a lehető legzamatosabb formájában őrizhetjük meg a nyár kedves zöldségét.

Amíg a földeken bokrokban terem a zöldbab, és amíg a piacon halmokban állnak a zöld és sárga hüvelyesek, akár minden héten főzhetünk egy nagy adag levest, főzeléket vagy rakottast. De mihez kezdjünk majd télen, amikor a friss zöldségnek se híre, se hamva, mindössze a szupermarketek gyorsfagyasztott zacskóival számolhatunk. Persze abban sincs kivetnivaló, de ha jóval karakteresebb, izgalmasabb módokon szeretnénk eltenni a zöldbabot, olyan módokon, amelyek hozzá is adnak valamit a zöldséghez, nem csak megőrzik azt, akkor inkább válasszuk az alábbi 3 eljárás egyikét.

Nézd meg galériánkban a zöldbab eltevésének izgalmas módjait!

Zöldbabos finomságok friss vagy eltett zöldségből:

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Egyszerű zöldbabfőzelék

Ez egy csodálatos nyári (hús, liszt és tejmentesen is elkészíthető) étel frissen szedett zöldbabból, jó adag tejföllel, fokhagymával és egy leheletnyi füstös pirospaprikával. ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hajmeresztő ötletek, ha felráznád a konyhád:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...