Elképesztő áron kínálják a nyár egyik legkedveltebb zöldségét

A szóban forgó zsenge zöldséget kereső vásárlókat szomorú meglepetés éri majd a boltokban és piacokon…

„Az Egerben található fogyasztói piacokon a zöldborsó négyezer forintot körül alakult május végén. De  a friss zöldbab ára sem alakult kedvezőbben, hiszen ötezer forintos kilóáron árulták" – számolt be a magas árakról a HelloVidék oldala.

Elképesztő áron kínálják a nyár egyik legkedveltebb zöldségét

Elszálltak az árak

Az AKI PÁIR adatai szerint a Budapesti Nagybani Piacon a zöldborsó a tavalyi évhez hasonlóan idén is a 19. héten jelent meg a kínálatban. 2000 forint/kilogramm áron kínálták, ami a 22. hétre 1000 forint/kilogrammra mérséklődött.

A hazai zöldbabot 1900 forint/kilogramm átlag áron árusították.

Jó hír azonban, hogy az eladási ára az előző heti kilogrammonkénti 2750 forinthoz képest jelentősen csökkent.

Krémes zöldborsóhummusz

Nagy húsimádó vagyok, bár a zöldségek az abszolút favoritjaim, így ha választanom kellene, rájuk szavaznék – az egészséges és változatos étkezéshez elengedhetetlen a friss ...

Egyszerű zöldbabfőzelék

Ez egy csodálatos nyári (hús, liszt és tejmentesen is elkészíthető) étel frissen szedett zöldbabból, jó adag tejföllel, fokhagymával és egy leheletnyi füstös pirospaprikával. ...

A debreceni vidéki fogyasztói piacokon a 23. héten 1200 forintot kell fizetni a szabadföldi zöldborsó kilójáért. Egy héttel korábban az ára még 2000 Ft volt. Szegeden pedig 1400 forintba került az AKI PÁIR szerint.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...