Franchise-hálózattá alakul a népszerű hazai burgerezőlánc, a Zing. Az éttermeket működtető We love Beef Kft. tulajdonosai már dolgoznak a működési kézikönyv alapjain, az első franchise-rendszerben működő egységet még idén szeretnék megnyitni. Hosszú távú céljuk, hogy egy közép-európai márkát hozzanak létre, és a hazai nagyvárosok után Lengyelországot, Ausztriát, Romániát és Horvátországot is megcéloznák.
Minden azzal indult, hogy Csanda Eszter és Susánszky Ádám még 2013-ban vásároltak egy furgont, amiből napi 200 hamburgert adtak el. Mára a Zing Burger egy kiforrott, jól ismert márka, mely a 2016-os évet már 600 milliós árbevétellel zárta, és összesen négy éttermet, két food truck-ot és a Street Food Karavánban egy állandó egységet üzemeltet. Az újabb lépés pedig az, hogy franchise-hálózatot hoznak létre, hogy hosszú távon a közép-európai térségben terjeszkedhessenek.
„A Zing franchise koncepciójában a legtöbb arculati és minőségi elemet meghatározzuk, nagy hangsúlyt fektetve az anyagbeszállításra. Az italportfólióban és a belső terek kialakításában viszont szabad kezet adunk a partnereknek, és a helyi marketingstratégiát is teljesen rábíznánk a franchise-átvevőre. Emellett szeretnénk alacsony belépési összeget meghatározni” – mondta el Susánszky Ádám, a Zing egyik alapító tulajdonosa.
A Zing franchise díja 6 százalékos lesz, és a kezdő évben 30, a másodikban 50 százalékos megtérülést ígérnek. A márka azokat a partnereket részesítené előnyben, akik több egységgel is szeretnének jelen lenni a piacon.
A Zing Burger az ún. fast casual étteremláncok kategóriájába tartozik. A szekció abban tér el a hagyományos gyorséttermektől, hogy a fogások frissen, rendelésre készülnek, és azokat a vevők pár perc alatt kézhez is kapják. Az ágazat az USA-ban az elmúlt öt évben 10 százalékos bővülést ért el, ami az éttermi piacon kimagasló eredmény, és egyben előrejelzése is a trendeknek. A fast casual éttermek előnye, hogy a gyors városi életmódhoz idomulnak, mégis friss, adalékanyagoktól mentes ételeket kínálnak a vásárlóknak.
...és ezeket láttad már?
Ezeket olvastad már?
Vége a hamburger és hot dog közötti dilemmának
Egy ausztrál férfi még 2009-ben sikeresen szabadalmaztatta, majd mostantól el is kezdte értékesíteni a Hamdogot, ami gyakorlatilag a hot dog és a hamburger keresztezése.
Nosalty12 zabálnivaló hamburger
Örök rejtély, hogyan kell szépen hamburgert enni... Mindenesetre most ne fogd vissza magad, eheted kézzel-lábbal, a lényeg, hogy ÉLVEZD!
NosaltyGyorspácolt "húsvéti sonkákat" kóstoltunk - felállítottuk a hetes sorrendet
Úgy döntöttünk, idén gyorspácolású hústermékeket tesztelünk húsvétra - bejártuk a legnagyobb boltokat, vakon pontoztunk. Ha nincs kedved/időd otthon főzni a sonkát, figyelj!
NosaltyMost már hivatalos: új Jamie-étterem nyílik Budapesten, ennek Te is...
Új éttermet nyit Jamie Oliver a fővárosunkban, és nem is akármilyet: Jamie's Pizzeria néven nyílik az új hely!
Nosalty