Zenét hallgató, és gyógynövényeket legelő bocik adják a tejet az új termékekhez

Wossala Rozina főzéssel egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be a FINO emelt fehérjetartalmú tejtermékcsaládját.

Magyarországon elsőként fejlesztett emelt fehérjetartalmú tejtermékcsaládot az idén 24 éves, kaposvári székhelyű FINO Csoport. A zselici dombság lejtőin tartott 5420 szarvasmarhát a 16 gyógynövényt tartalmazó somogyi ősgyeppel táplálják. Az állomány büszkesége Romina, aki háromszoros Grand Champion díjas tehén. A naponta közel 150.000 liter tejet feldolgozó vállalat nagykövetei Wossala Rozina étteremtulajdonos és Abonyi Orsi dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember.

A 100 százalékban magyar családi tulajdonú FINO-FOOD Kft. ma tartott sajtótájékoztatót a budapesti Bestia étteremben. A résztvevők megismerkedhettek a vállalat kibővült és csomagolásában is teljesen megújult termékskálájával, melyben emelt fehérjés és egyszerre zsírszegény tej, ízesített tejitalok (kávé, vanília, kakaó), joghurt, valamint egy különleges szarvasgombás sajt is szerepel. A családi vállalkozás célja, hogy a hazánkban egyedülálló ultra- és nanoszűrő technológiával készülő, plusz 30 százalék tejfehérjével emelt tejtermékkel megreformálják a hazai tejipari szektort.

„Mindannyiunk életében nagyon fontos a tej. Az emelt fehérjetartalmú FINO termékek már nagyon hiányoztak a piacról, és büszke vagyok rá, hogy olyan különleges termékekkel találkozhattam Egyed Lindáék jóvoltából, mint a szarvasgombás sajt. Én vagyok a legboldogabb, hogy a FINO nagykövete lettem.” – mondta lelkesen Wossala Rozina étteremtulajdonos a kampányról és a termékekről. A séf egy reggeli fogáson is bemutatta a termékeket. Édesburgonyás tojáslepényt készített, Fino szarvasgombás sajttal és tejföllel.

A Fino által adott tej átlagosan 3,85 százalékos zsírtartalommal rendelkezik, amely felülmúlja a magyar átlagot. A vállalat gondozásában élő tehenek igényeit és szükségleteit maximálisan figyelembe veszik, nyugalmuk érdekében például fejés közben zenét hallgatnak, táplálásukat pedig probiotikummal egészítik ki. A növénytermesztéstől a feldolgozásig minden egy kézben, a FINO Csoportnál történik, ahol korszerű gyártástechnológiával és folyamatos innovációval járulnak hozzá a termékek frissességéhez.

„A tejnek és a tejtermékeknek számos előnye szól a rendszeres, napi szintű fogyasztás mellett, nem véletlen, hogy a legújabb táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® is javasolja ezek mindennapos fogyasztását. A tej és tejtermékek kitűnő, nagyon jól hasznosuló fehérjéket tartalmaznak. Az emberi test kb. 14-16%-a fehérjéből áll, amiket az úgy nevezett aminosavak építenek fel, ezeknek az aminosavaknak felét szervezetünk nem képes szintetizálni, így azt mindenképpen „kívülről”, a minőségi táplálékkal szükséges bejuttatnunk. Nagyon jó érzés olyan márkán dolgozni, amelyik komolyan veszi a kiegyensúlyozott táplálkozás kérdését, és elhivatottsággal is képviseli azt.” – nyilatkozta Abonyi Orsi, a márka dietetikus nagykövete.

A sajtótájékoztató legizgalmasabb perceit a FINO Facebook csatornáján is visszanézheted.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...