Magyarországon elsőként fejlesztett emelt fehérjetartalmú tejtermékcsaládot az idén 24 éves, kaposvári székhelyű FINO Csoport. A zselici dombság lejtőin tartott 5420 szarvasmarhát a 16 gyógynövényt tartalmazó somogyi ősgyeppel táplálják. Az állomány büszkesége Romina, aki háromszoros Grand Champion díjas tehén. A naponta közel 150.000 liter tejet feldolgozó vállalat nagykövetei Wossala Rozina étteremtulajdonos és Abonyi Orsi dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember.
A 100 százalékban magyar családi tulajdonú FINO-FOOD Kft. ma tartott sajtótájékoztatót a budapesti Bestia étteremben. A résztvevők megismerkedhettek a vállalat kibővült és csomagolásában is teljesen megújult termékskálájával, melyben emelt fehérjés és egyszerre zsírszegény tej, ízesített tejitalok (kávé, vanília, kakaó), joghurt, valamint egy különleges szarvasgombás sajt is szerepel. A családi vállalkozás célja, hogy a hazánkban egyedülálló ultra- és nanoszűrő technológiával készülő, plusz 30 százalék tejfehérjével emelt tejtermékkel megreformálják a hazai tejipari szektort.
„Mindannyiunk életében nagyon fontos a tej. Az emelt fehérjetartalmú FINO termékek már nagyon hiányoztak a piacról, és büszke vagyok rá, hogy olyan különleges termékekkel találkozhattam Egyed Lindáék jóvoltából, mint a szarvasgombás sajt. Én vagyok a legboldogabb, hogy a FINO nagykövete lettem.” – mondta lelkesen Wossala Rozina étteremtulajdonos a kampányról és a termékekről. A séf egy reggeli fogáson is bemutatta a termékeket. Édesburgonyás tojáslepényt készített, Fino szarvasgombás sajttal és tejföllel.
A Fino által adott tej átlagosan 3,85 százalékos zsírtartalommal rendelkezik, amely felülmúlja a magyar átlagot. A vállalat gondozásában élő tehenek igényeit és szükségleteit maximálisan figyelembe veszik, nyugalmuk érdekében például fejés közben zenét hallgatnak, táplálásukat pedig probiotikummal egészítik ki. A növénytermesztéstől a feldolgozásig minden egy kézben, a FINO Csoportnál történik, ahol korszerű gyártástechnológiával és folyamatos innovációval járulnak hozzá a termékek frissességéhez.
„A tejnek és a tejtermékeknek számos előnye szól a rendszeres, napi szintű fogyasztás mellett, nem véletlen, hogy a legújabb táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® is javasolja ezek mindennapos fogyasztását. A tej és tejtermékek kitűnő, nagyon jól hasznosuló fehérjéket tartalmaznak. Az emberi test kb. 14-16%-a fehérjéből áll, amiket az úgy nevezett aminosavak építenek fel, ezeknek az aminosavaknak felét szervezetünk nem képes szintetizálni, így azt mindenképpen „kívülről”, a minőségi táplálékkal szükséges bejuttatnunk. Nagyon jó érzés olyan márkán dolgozni, amelyik komolyan veszi a kiegyensúlyozott táplálkozás kérdését, és elhivatottsággal is képviseli azt.” – nyilatkozta Abonyi Orsi, a márka dietetikus nagykövete.
A sajtótájékoztató legizgalmasabb perceit a FINO Facebook csatornáján is visszanézheted.
Ezeket olvastad már?
A rózsaszín 19 árnyalata - epres joghurtokat teszteltünk
19 fajta epres joghurtot teszteltünk. Az íz és állag mellett azt is vizsgáltuk, hogy az egyes termékekben mennyi gyümölcs van.
NosaltyTudd meg, mitől ilyen fitt most Nigella Lawson - és...
Vajon mitől ilyen fitt most Nigella Lawson? És mi a kedvenc étele? És mit gondol arról, hogy pár éve mindenki, úton-útfélen kaját fotóz?
Brecz JuditEzeket eszik a Facebook egyik központjában
Nagy a dőzsölés a Facebook New York-i székházában, de mindezekért meg is dolgoztatják az alkalmazottakat.
Nosalty5 dolog, amit a gyerekünk csinálhat, amíg mi vásárolunk -...
Békésen vásárolni gyerekkel sem lehetetlen. Csak némi türelem kell hozzá, és ötletek, amivel lefoglaljuk őt a boltban. Mutatjuk őket...
Fenes Gábriel