Zenés receptek - a grafika, a zene és a gasztronómia szokatlan házassága

A Creative Chef brand mögött álló Jasper Udink ten Cate és az Autobahn stúdió szokatlanul látványos recepteket hozott létre. 

A Creative Chef Records című sorozat a zene, a gasztronómia és a grafika szokatlan és kétségkívül esztétikus összeházasítására vállalkozott. A Creative Chef brand mögött állóJasper Udink ten Cate és az Autobahn stúdió arra vállalkozott hogy népszerű zeneszámokhoz készít egy-egy kerámia hanglemezt.

A "lemezek" borítójának elején az egyes számok előadóinak kedvenc ételei láthatóak olyan módon, mintha együtt mozognának egy lemezjátszón forgó bakelittel. A kissé elmosódott formák így egy koncentrikus, látványos kompozícióba rendeződnek.

A borítón az ételek részletes receptjei is elolvashatóak, így bárki elkészítheti őket, és feltálalhatja a kerámia tálon.

Jasper Udink ten Cate-et az az élmény inspirálta, amit akkor él át az ember, ha egy lemezbolt kínálatában böngészget. Ezt a kutakodást, keresést akarta lefordítani az éttermek nyelvére. A menüről való választásnál ugyanis sokkal izgalmasabb az, ha az ember kikutatja az ételt, amire vágyik - vagy keresgélés közben jön rá, hogy éppen arra vágyott, ami az útjába került.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Egyél, ne gyűlölködj! - Egy street art művész felvette a harcot a szélsőségesekkel

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...