A zeller nem egy olyan zöldség, amit csak úgy kényünk-kedvünk szerint bármilyen ételben felhasználhatunk. Vagy mégis? Ha nem is állja meg minden helyzetben a helyét, azért jóval több felhasználási módja akad, mint gondolnánk. Nézzük, mit alkothatunk egy gumónyi zellerből!
Nézd meg galériánkban a zelleres finomságokat:
4 mód, ahogy még talán nem használtad a zellert
Gratin
A francia kifejezés mögött egy szaftos, rétegezett és gazdag egytálétel rejtőzik, és tulajdonképpen bármilyen zöldségből elkészíthetjük. De miért essen a választásunk pont a zellerre? Nos, azért, mert a lassú sütés kihozza édesen karakteres aromáját, amit amúgy ritkán csíphetünk el más fogásokban. Recept ITT!
Hasáb
A burgonya galád módon uralja a hasábra vágott majd kisütött zöldségek világát. Pedig nemcsak a krumpli alkalmas erre a szerepre, hanem például a zeller is. Okozzunk vele meglepetést egy vacsora vagy ebéd alkalmával! Recept ITT!
Steak
Aki mostanában járt modern vagy újhullámos éttermekben, esélyes, hogy találkozott a menü olvasás közben a zellersteakkel. Ez azt is jelenti, hogy a zöldség végre megkapja a neki kijáró figyelmet, persze továbbá azt is, hogy megkóstolhatjuk a gumót egy meglepően karakteres, felejthetetlen formában.
Tócsni
Végül, de nem utolsósorban ismét egy burgonya uralta területre tévelyedünk: ez pedig nem más, mint a tócsni. Reszeljük le a zellerünket, majd készítsünk belőle tojással, liszttel és fűszerekkel kohézív masszát, végül süssük ki olajban a lepénykéket. Pikáns íz, meglepő élmény: megéri adni neki egy esélyt!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a konyhai tippeket is érdemes megfogadnod: