Zámbó Anna

Gyerekkorom óta szenvedélyem a főzés, 5 évesen kezdtem Anyukámtól ellesni a főzés fortélyait, később pedig az egész családom nyomott hagyott a főzési stílusomban.

Név: Zámbó Anna

Életkor: 24

Foglalkozása: kommunikációs tanácsadó

Kedvenc ízvilág: nemzetközi: főként olasz és keleti

Kedvenc szakács: Massimo Bottura, Jamie Oliver, Mautner Zsófi, Bill Granger

Kedvenc saját recept: Téli currys zöldségleves; Shiitake gombás – szójaszószos marha pirított üvegtésztával és újhagymával; Pikáns lazac steak mentás zöldborsópürével és parmezánhabbal

Kedvenc recept: Anyukám “Nem lehet abbahagyni” csirkéje, és a paradicsomos rákcurrySaját specialitás: Házi gnocchi paradicsomos-márványsajtos szósszal és bacon-chipsszel

Gyerekkorom óta szenvedélyem a főzés, 5 évesen kezdtem Anyukámtól ellesni a főzés fortélyait, később pedig az egész családom nyomott hagyott a főzési stílusomban. Nálunk a családi élet minden pillanatában központi szerepe van a főzésnek, az alapanyagoknak és magának az étkezésnek is. Kreatív szakmában dolgozom, így a mindennapokban is állandóan improvizálnom kell, és pontosan így szeretek főzni is. Nem használok receptet, érzésből főzök és az illatokat figyelem. A saját Youtube csatornámon, és közösségi oldalaimon rendszeresen megosztom, hogy éppen mit készítettem.

Rengeteget utaztunk, így imádok új kultúrákat megismerni, és igyekszem a gasztronómiájukat is elsajátítani. Mindig egy kihívás elérni ugyanazokat az állagokat és ízeket, amit valahol ettem, és még izgalmasabb olyan ételeket főzni, amit még meg sem kóstoltam, csak képen láttam. Emellett számomra nagyon fontos az egészséges és tudatos étrend, ami éppolyan finom és ízletes, mint a tradicionális, csak meg kell ismerni.

Legújabb receptek

Csirkés-zöldséges tésztatorta

Az egyik "mentes" receptkönyvben találtam egy csirkés-zöldséges tésztakoszorú receptet, ahol gyűrű alakú kuglófsütő formában készült az étel. A receptet – át-átalakítva – már ...

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...