Zámbó Anna

Gyerekkorom óta szenvedélyem a főzés, 5 évesen kezdtem Anyukámtól ellesni a főzés fortélyait, később pedig az egész családom nyomott hagyott a főzési stílusomban.

Név: Zámbó Anna

Életkor: 24

Foglalkozása: kommunikációs tanácsadó

Kedvenc ízvilág: nemzetközi: főként olasz és keleti

Kedvenc szakács: Massimo Bottura, Jamie Oliver, Mautner Zsófi, Bill Granger

Kedvenc saját recept: Téli currys zöldségleves; Shiitake gombás – szójaszószos marha pirított üvegtésztával és újhagymával; Pikáns lazac steak mentás zöldborsópürével és parmezánhabbal

Kedvenc recept: Anyukám “Nem lehet abbahagyni” csirkéje, és a paradicsomos rákcurrySaját specialitás: Házi gnocchi paradicsomos-márványsajtos szósszal és bacon-chipsszel

Gyerekkorom óta szenvedélyem a főzés, 5 évesen kezdtem Anyukámtól ellesni a főzés fortélyait, később pedig az egész családom nyomott hagyott a főzési stílusomban. Nálunk a családi élet minden pillanatában központi szerepe van a főzésnek, az alapanyagoknak és magának az étkezésnek is. Kreatív szakmában dolgozom, így a mindennapokban is állandóan improvizálnom kell, és pontosan így szeretek főzni is. Nem használok receptet, érzésből főzök és az illatokat figyelem. A saját Youtube csatornámon, és közösségi oldalaimon rendszeresen megosztom, hogy éppen mit készítettem.

Rengeteget utaztunk, így imádok új kultúrákat megismerni, és igyekszem a gasztronómiájukat is elsajátítani. Mindig egy kihívás elérni ugyanazokat az állagokat és ízeket, amit valahol ettem, és még izgalmasabb olyan ételeket főzni, amit még meg sem kóstoltam, csak képen láttam. Emellett számomra nagyon fontos az egészséges és tudatos étrend, ami éppolyan finom és ízletes, mint a tradicionális, csak meg kell ismerni.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...