Zádor uborkás brassóija

A Konyhafőnök Junior mai második feladatában Zádor brassóija bizonyult a legjobbnak. Ő csemegeuborkát vágott a pulykahusi mellé. Nézzétek, micsoda tányért vitt a zsűri elé!

Brassói uborkával és salátával Zádortól

Hozzávalók

25 dkg pulykamell, 4 közepes burgonya, friss majoranna, só, bors, 6-8 dkg szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 csemegeuborka, 1 nagy marék rukkola, 1 közepes kaliforniai paprika, olívaolaj, balzsamecet, narancslé, 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A pulykamellet megtisztítjuk és felkockázzuk.

A felkockázott szalonnát egy serpenyőben megizzasztjuk, majd kivesszük, a zsírjára rátesszük a húst, és lepirítjuk. Majorannával, sóval és borssal, fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalonnát, öntünk rá vizet, és rotyogni hagyjuk.

A megtisztított krumplit megfőzzük, majd forró olajban megsütjük. Utána friss petrezselyemmel keverjük.

A rukkolát összekeverjük a felaprított paprikával. Olívaolajból, balzsamecetből és narancsléből mártást készítünk, és ráöntjük a salátára.

A brassói mellé csemegeuborkát kínálunk még.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...