Brassói uborkával és salátával Zádortól
Hozzávalók
25 dkg pulykamell, 4 közepes burgonya, friss majoranna, só, bors, 6-8 dkg szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 csemegeuborka, 1 nagy marék rukkola, 1 közepes kaliforniai paprika, olívaolaj, balzsamecet, narancslé, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A pulykamellet megtisztítjuk és felkockázzuk.
A felkockázott szalonnát egy serpenyőben megizzasztjuk, majd kivesszük, a zsírjára rátesszük a húst, és lepirítjuk. Majorannával, sóval és borssal, fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalonnát, öntünk rá vizet, és rotyogni hagyjuk.
A megtisztított krumplit megfőzzük, majd forró olajban megsütjük. Utána friss petrezselyemmel keverjük.
A rukkolát összekeverjük a felaprított paprikával. Olívaolajból, balzsamecetből és narancsléből mártást készítünk, és ráöntjük a salátára.
A brassói mellé csemegeuborkát kínálunk még.