Nagyot lép mától a Spar összes üzlete

Szuper hír, hogy a Spar magyarországi üzleteiben mától, azaz 2022. augusztus 1-től eltűnnek az egyszer használatos nejlonzacskók.

Jó hír a tudatos vásárlóknak: augusztustól már csak lebomló zacskókat találhatunk a Spar és Interspar zöldség- és gyümölcsosztályain. A döntésből következően az egyszer használatos hagyományos műanyag tasakoknak végleg búcsút mondhatunk – írja a Telex.

Intsetek búcsút nekik!

A négy hetes próbaüzem után, ami kilenc tatabányai áruházban zajlott, 2022. augusztus 1-től a Spar hálózatának valamennyi országos üzletében áttértek a biológiailag lebomló, újra felhasználható zacskók használatára a zöldség- és gyümölcsrészlegeken.

Az új lebomló zacskók darabja 15 forintért lesz megvásárolható.

Hogy hogyan működik majd a rendszer?

Az önkiszolgáló kasszáknál történő fizetés során a vásárlók saját maguk jelölhetik majd meg, hogy helyben vásárolt vagy otthonról hozott tasakot használnak-e.

Az átállás rendkívül nagy jelentőségű, hiszen az eddigi téphető, átlátszó zacskókból a vevők évente átlagosan 250 millió darabot használtak fel.

Az új, komposztálható, lebomló változat jóval rugalmasabb lesz, és nagyobb súlyokat is cipelhetünk benne.

Tipp: ne alkalmazzuk őket pékáru tárolására, mert nedvszívóképességük nagyobb, így kiszáríthatja a termékeket!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...