Zacsis ramen felturbózva - Kipróbáltuk, hogyan lehet feldobni ezt az életmentő eledelt

A zacsis ramen sokunk életmentő eledele, egyesek pedig kifejezetten rajongói ennek a műfajnak. Kipróbáltuk, hogyan lehet felturbózni ezt a mindig ugyanolyan kaját. 

Ha szeretnéd egy kicsit megszelídíteni, és egy igazi fogáshoz hasonlóvá tenni a zacsis rament, dúsítsd fel mindenféle finomsággal! A Buzzfeed cikke nyomán mi is kedvet kaptunk ahhoz, hogy kipróbáljuk, hogyan lehet feldobni ezt alapesetben könnyen unalmassá váló gyorslevest.

Négyféle rament készítettünk el azonos típusú zacskós levest felhasználva, és nem bántuk meg.

Mind a négy leveshez úgy készítettük el az alapot, hogy

  • felforraltunk négy deciliter vizet
  • a leves zacskójában található ízesítőkkel együtt,
  • és gazdagabbá tettük a keverék aromáját egy evőkanál vajjal.
  • Forrás után belehelyeztük a fazékba a tésztatömböt, amit nem törtünk össze, legyen dolga az evőpálcikánknak is.

THAI KÓKUSZTEJES CURRY RAMEN

A kókusztejes ramen elkészítésekor az alaplébe tegyél

  • 3 evőkanál kókusztejet
  • és egy fél teáskanál thai curry-pasztát is!
  • Ha elkészült a leves, facsard bele egy fél lime levét,
  • szórj a tetejére egy kevés pirított földimogyorót
  • és aprított koriandert.
  • Ramenedet fel tudod dobni egy kis pirított csirkehússal vagy akár rákkal is.

A kókusztejkonzervet nem kell kidobnod, nyugodtan tedd be a maradékot a fagyasztóba, úgy, ahogy van, a saját dobozában. A költséges koriandert is megmentheted a pusztulástól. Apróra vágva szórd bele jégkockatartóba, majd öntsd föl olívaolajjal, és mehet is a mélyhűtőbe.

Ha nem akarsz thai curry-pasztára költeni, tegyél a levesedbe curry-port, egy kis citromfüvet és halszószt!

A kókusztejes ramen összetevői

LIME-TORTILLA RAMEN

A mexikói ihletésű tortillás ramenhez

  • az alaplébe keverj egy evőkanál készen kapható salsát
  • és ízlés szerint őrölt római köményt
  • és őrölt koriandert is.
  • Kész levesedet pakold meg egy fél, szeletelt avokádóval,
  • friss korianderrel,
  • apróra tört tortilla chipsszel
  • és két vékonyra vágott retekkel!
  • Tálaláskor facsarj rá egy kis lime-ot is!
A tortillás ramen hozzávalói

BACONOS-TOJÁSOS RAMEN

Ez a ramen olyan, mintha egy klasszikus reggelit rápakolnánk egy halom fűszeres tészta tetejére.

  • Levesalapunkat megborsozzuk,
  • majd jól megrakjuk sült baconszeletekkel,
  • egy tükörtojással
  • és egy kevés apróra vágott zöldhagymával is.
A baconos ramen hozzávalói

CSÍPŐS, MOGYORÓS RAMEN

  • Egy jó evőkanál sima mogyoróvajat keverjünk bele alaplevünkbe,
  • majd a levest alaposan locsoljuk meg lime levével
  • és egy teáskanálnyi szezámolajjal.
  • Ezután óvatosan tegyünk a levesbe egy kis csípős szószt.
  • Fokozatosan adagoljuk a csípős szószt, nehogy egy ehetetlenül csípős étellel kelljen küzdenünk!
  • Levesünket elkészítését egy kevés korianderrel és apróra vágott pirított mogyoróval fejezzük be.
A mogyoróvajas ramen összetevői

Az ízHUSZÁR magazin szerkesztőségének egybehangzó véleménye szerint a kókusztejes verzió kifejezetten finomra sikerült, és a mogyorókrémesnek is akadt egy rajongója. Ez utóbbi levest volt, aki nem szívesen kóstolta meg, ám végül kellemesen csalódott a finom ízkombinációban. A baconos és a mexikói ramen is ehetőre sikeredett, de míg az előbbi a "semmi különös" értékelést kapta, az utóbbit szokatlannak tartottuk a szerkesztőségben, és nem lett a kedvencünk.

Ezt már olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nem csak az ételek látványa lehet ínycsiklandó, hanem a főzés hangjai is

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...