Készíts otthon, könnyedén és olcsón zabtejet

A növényi tejek nem éppen olcsók, de szerencsére otthon is elkészítheted őket, ráadásul sokkal kevesebb pénzből, és meglepően gyorsan!

A növényi tejek remek alternatívák lehetnek azoknak, akik tejallergiával vagy laktózintoleranciával küzdenek, illetve a vegánoknak, akik nem fogyasztanak állati eredetű tejet (sem). A növényi tejek azonban nem éppen a legolcsóbbak boltban., milyen szerencse, hogy akár otthon is elkészíthetők. Jöjjön az egyik legkönnyebb verzió, a zabtej, melyhez csupán két hozzávalóra lesz szükséged!

Készíts otthon könnyedén és olcsón zabtejet

Hozzávalók a zabtejhez:

  • ½ vagy 1 bögre zab
  • 1 liter víz

Így készül a zabtej:

Öntsd bele a vizet a turmixgépbe, add hozzá a zabot, majd pürésítsd őket össze maximum 30 másodpercig.

Ezután vegyél elő egy szűrőzsákot, amibe öntsd bele a keverékedet, majd szűrd le a zabtejedet.

Öntsd át egy üvegbe, ebben akár három napig is tárolhatod a hűtőben. Ha azt veszed észre, hogy a víz és a zab kezd elválni egymástól, csak rázd össze.

Ha úgy érzed, hogy egy kicsit kesernyés, akkor nyugodtan rakhatsz bele egy kevéske édesítőszert is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több a növényi tejekről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...