A tojás mellett talán a zabpehely a másik leggyakrabban elővett élelmiszer a reggeli órákban. Míg sokan továbbra is ódzkodnak a gabonától és annak fogyasztásától, ez a távolságtartás nem teszi kevésbé igazzá a tényt, hogy a zabpehely egészséges, laktató és sokszínűen felhasználható alapanyag. Mégpedig annyira sokszínű, hogy az alábbi reggeli ételekbe mind beleszórhatjuk, még akkor is, ha egyik sem kása!
Nézd meg galériánkban, mely reggeli ételekben landolhat a zabpehely!
5 reggeli étel, amibe zabot tehetsz, pedig nem is kása
Turmix
A reggeli italokat zabbal turbózhatjuk fel, így egy hajtásra miénk lehet a napkezdő étkezés minden energiája. A gyümölcsturmixok és smoothie-k önmagukban is lehetnek elég táplálóak, ha a megfelelő zöldségeket/gyümölcsöket tesszük a gépbe, de laktatásban mégsem verheti semmi a zabpelyhet. Tetszőlegesen hagyhatjuk hígabbra vagy sűrűbbre, attól függően mennyi gabonát szórunk hozzá.
Muffin
Talán nem sokan állnánk neki reggel hétkor muffint sütni – persze erre nincs is szükség, hisz’ megtehetjük ezt előző este is. Készítsünk egy tepsi sós (tojással, sajttal, sonkával, párolt spenóttal vagy egyéb zöldségekkel spékelt) vagy édes (banános, mogyoróvajas, gyümölcsös) süteményt, ami gyorsan felkapható még a legrohanósabb napok elején is.
Szendvicskrém
Lássuk el sós szendvicskrémeinket egy-két marék zabpehellyel és adjunk nekik utánozhatatlan textúrát. A zöldségekből, tejtermékekből vagy hüvelyesekből turmixolt kencék nagyon szívesen fogadják majd ezt a laktató kiegészítést, és persze a gyomrunk is örül majd neki, az fix.
Próbáld ki például ezeket a recepteket:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További tanácsok a főzéshez, amiket érdemes megfogadni: