5 reggeli étel, amibe zabot tehetsz, pedig nem is kása

Már egyre többen indítják a napot valamilyen zabpelyhes finomsággal (hisz’ tényleg nem csak lovaknak való!), mondjuk, ez a legtöbbször kimerül a kásafőzésben. Nézzük, mi mindenben landolhatnak még a pelyhek!

A tojás mellett talán a zabpehely a másik leggyakrabban elővett élelmiszer a reggeli órákban. Míg sokan továbbra is ódzkodnak a gabonától és annak fogyasztásától, ez a távolságtartás nem teszi kevésbé igazzá a tényt, hogy a zabpehely egészséges, laktató és sokszínűen felhasználható alapanyag. Mégpedig annyira sokszínű, hogy az alábbi reggeli ételekbe mind beleszórhatjuk, még akkor is, ha egyik sem kása!

Nézd meg galériánkban, mely reggeli ételekben landolhat a zabpehely!

Próbáld ki például ezeket a recepteket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tanácsok a főzéshez, amiket érdemes megfogadni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...