A világ most éppen ettől a fehérjedús és tápláló reggelirecepttől őrül meg

Az elmúlt egy évben rengeteg új, gyors, egyszerű és ízletes receptet találtunk az interneten. Az egyik legújabb reggeli őrületet, a sütőben sült zabkását egy újabb fenomenális fogás, a fehérjében gazdag tejes smoothie váltja fel!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, éppen ezért nem mindegy, mit fogyasztunk a felkelést követő első órákban. A tojásos reggeliket már senkinek sem kell bemutatni, az elmúlt évek egyik legújabb és legnépszerűbb napindítója pedig nem más, mint a zabkása, amelyet vízzel, tejjel, gyümölcsökkel akár sütve is szívesen fogyasztunk a legújabb internetes trendeknek köszönhetően.

Gyors, finom, laktató, és még szép is az új reggeli trend

Bár a zabkása nagyon tápláló, egészséges és millió módon variálható étel, mégis egy idő után hajlamosak lehetünk ráunni az ízére. Mi lehetne hasonlóan tápláló, finom és egészséges reggeli?

Az internet új reggeli őrülete nem más, mint a szuper, banános-fehérjés smoothie-tál, amely egészen egyszerű, mégis tápláló és ízletes, és rengeteg módon variálható.

Ez a könnyed, lágy és mégis laktató krém egészen egyszerű módon újítja meg a reggelizést, ráadásul 5 perc alatt simán elkészülsz vele.

Van néhány alapanyag, amelyhez mindenki ragaszkodik, aki eddig kipróbálta a receptet:

  • 2 meghámozott banán (az eredeti receptek szerint fagyasztott banánt használnak)
  • fél evőkanálnyi fahéj
  • 2 evőkanálnyi holland kakaópor
  • 1 evőkanálnyi mogyoróvaj
  • 1 teáskanálnyi vaníliaaroma
  • 1 - 1,5 dl kókusztej vagy mandulatej

Több olyan recept is van, ahol a smoothie-tálba egy adagolókanálnyi fehérjepor is kerül. Ha sportolsz, vagy a különleges étrendedben külön kiemelt helye van a napi fehérjebevitelnek, a tálba tehetsz még egy adagolókanálnyi fehérjeport is, ebben az esetben viszont egy állagában sokkal töményebb krémet fogsz kapni.

A fentebb látható videó pillanatok alatt megmutatja, mi a teendő:

az alapanyagokat egy turmixgép vagy blender segítségével keverjük össze. Egy nagyon krémes, mégis könnyed, szinte joghurtos állagú reggelit fogunk kapni, amelyet tálaláskor kedvünkre díszíthetünk még kedvenc gyümölcseinkkel, kekszmorzsával vagy akár magvakkal is. Ezzel a tápláló, édes, finom és könnyen variálható reggelivel garantáltan jól indul a napod!

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a reggelik is kiválóak, nem érdemes őket kihagyni!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...