A legfinomabb zabkása elkészítéséhez nincs szükség lábosra

Nem is tudtál róla, de a tökéletes, sűrű zabkása titka már ott lapul a konyhádban. Mutatjuk is, hogy mire lesz szükséged hozzá!

Kevés olyan bombasztikus napindító étel létezik, mint a krémes zabkása. Gyors, egészséges, könnyű és ízletes reggeli, amire lehetetlen ráunni, hiszen ezerféleképpen lehet variálni. Nemrég egy olyan trükkre bukkantunk, amivel még egyszerűbben tudod elkészíteni a reggeli zabkásádat. Gondoltuk, hogy veled is megosztjuk ezt a szuper tippet!

A legfinomabb zabkása elkészítéséhez nincs szükség lábosra

A fenséges zabkása elkészítéséhez ezentúl csak egy rizsfőző gépre lesz szükséged.

Nem viccelünk! Már biztosan neked is meggyűlt a bajod a rizsfőzéssel, erre nyújt tökéletes megoldást a rizsfőző, amivel minden egyes alkalommal pihe-puha rizst tudsz készíteni. És tudod, hogy még mit lehet benne készíteni? Nevetségesen finom zabpelyhet!

Csokoládés málnás zabkása

A csokoládé telt édessége és a málna frissítő fanyarsága egy tökéletes párosítás, amit a főtt zabkásánkban is muszáj kipróbálni. A liofilizált áfonya a maga savanykás ...

Mogyoróvajas-datolyás zabkása

Hoztunk nektek egy újabb napindító főtt zabkása variánst, amit az amerikai mogyoróvajas-lekváros szendvics ihletett. Így készült el egy kissé testesebb ízvilágú, enyhén sós, ...

Ha rizsfőzővel szeretnél zabpelyhet készíteni, akkor mindenképpen a klasszikus, hengerelt zabra lesz szükséged.

Az instant zabpehely ebben az esetben nem ideális, mivel gumiszerűvé válik majd a rizsfőzőben. A gépbe tett folyadék (tej, tejszín, zabtej, víz stb.) mennyisége elsősorban az adott rizsfőzőtől és a zabpehely fajtájától függ. Az újabb gyártású rizsfőzőkön egyébként általában zabpehelykészítő program is található.

Ha az említett programot használod, akkor 15 percen belül tökéletes, sűrű zabpelyhet kapsz majd.

Egyes rizsfőzők automatikusan kikapcsolnak, ha észlelik, hogy az étel megfőtt, vagy a folyadék felszívódott. Ha megfőtt a zabkása, akkor tálald és párosítsd a kedvenc feltétjeiddel: tehetsz bele mazsolát, banánt, granolát, epret, diót, tökmagot, szárított gyümölcsöt, lekvárt, almaszószt és csokoládédarabkákat. A kombinációk végtelenek.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...