A legfinomabb zabkása elkészítéséhez nincs szükség lábosra

Nem is tudtál róla, de a tökéletes, sűrű zabkása titka már ott lapul a konyhádban. Mutatjuk is, hogy mire lesz szükséged hozzá!

Kevés olyan bombasztikus napindító étel létezik, mint a krémes zabkása. Gyors, egészséges, könnyű és ízletes reggeli, amire lehetetlen ráunni, hiszen ezerféleképpen lehet variálni. Nemrég egy olyan trükkre bukkantunk, amivel még egyszerűbben tudod elkészíteni a reggeli zabkásádat. Gondoltuk, hogy veled is megosztjuk ezt a szuper tippet!

A legfinomabb zabkása elkészítéséhez nincs szükség lábosra

A fenséges zabkása elkészítéséhez ezentúl csak egy rizsfőző gépre lesz szükséged.

Nem viccelünk! Már biztosan neked is meggyűlt a bajod a rizsfőzéssel, erre nyújt tökéletes megoldást a rizsfőző, amivel minden egyes alkalommal pihe-puha rizst tudsz készíteni. És tudod, hogy még mit lehet benne készíteni? Nevetségesen finom zabpelyhet!

Ha rizsfőzővel szeretnél zabpelyhet készíteni, akkor mindenképpen a klasszikus, hengerelt zabra lesz szükséged.

Az instant zabpehely ebben az esetben nem ideális, mivel gumiszerűvé válik majd a rizsfőzőben. A gépbe tett folyadék (tej, tejszín, zabtej, víz stb.) mennyisége elsősorban az adott rizsfőzőtől és a zabpehely fajtájától függ. Az újabb gyártású rizsfőzőkön egyébként általában zabpehelykészítő program is található.

Ha az említett programot használod, akkor 15 percen belül tökéletes, sűrű zabpelyhet kapsz majd.

Egyes rizsfőzők automatikusan kikapcsolnak, ha észlelik, hogy az étel megfőtt, vagy a folyadék felszívódott. Ha megfőtt a zabkása, akkor tálald és párosítsd a kedvenc feltétjeiddel: tehetsz bele mazsolát, banánt, granolát, epret, diót, tökmagot, szárított gyümölcsöt, lekvárt, almaszószt és csokoládédarabkákat. A kombinációk végtelenek.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Címlapról ajánljuk

További cikkek