3 gyakori hiba, amitől elképesztően hizlal a zabkásád

Azt hinnénk, hogy ha zabkását eszünk eggelire, akkor már megtettünk mindent az egészségünkért, pedig sajnos a lényeg főleg az elkészítési metódusban és a többi hozzávalóban rejlik. Lássuk, hol bukhatunk el, ha a kalóriabevitelre is figyelni szeretnénk!

A dietetikusok, egészségtudatos weboldalak, cikkek és ismerősök mind-mind rendszeresen emlegetik a zabpehely illetve a zabkása csodáját: reggel egy adag ebből a rostdús, könnyen elérhető, fenntartható és egészen olcsó étekből, és máris energiával tele, jól hasznosuló szénhidráttal + fehérjével + élelmi rostokkal indítottuk a napunkat. Sőt, a sok-sok variációnak és feltétnek hála, még finom is!

Na de pontosan mit is teszünk a zabkásánkra, amitől olyan finom? Pár kocka csokit? Cukros aszalt gyümöcsöket? Esetleg megszórjuk fahéjas nádcukorral a tetejét? Vagy belekanalazunk egy tetemes mennyiségű mogyoróvajat / mogyorókrémet?

Vigyázat, mert ha valóban a kiegyensúlyozott táplálkozás a cél, melyben a kalóriabevitel is fontos tényező, akkor ezektől az apróbb zabbakiktól a visszájára fordulhat a hatás, és a zabkásánk hizlalni fog. Nem is kicsit.

Lássuk a leghizlalóbb zabkásafeltéteket és zabbakikat!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt: 1, 2.


Még több okos cikket olvashatsz itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek